MUZEJ MEĐIMURJA osmislio projekt Muzejske kutije

U cilju promidžbe svoje muzejske djelatnosti i kulturno-povijesne baštine Međimurja, Muzej Međimurja Čakovec osmislio je projekt pod nazivom Muzejske kutije.

Riječ je o kutijama s izloženim muzejskim predmetom, pripadajućim tekstom i opisom predmeta. Kutije će se postavljati u javne ustanove, kavane, banke, hotele i druge frekventnije prostore, a izloženi predmeti će se izmjenjivati svaka tri mjeseca.

Ovim projektom Muzej Međimurja Čakovec želi iskoračiti iz muzejskih prostora i predstaviti svoju osnovnu djelatnost i predmete iz svoga fundusa široj javnosti, na posjećenijim i frekventnijim mjestima koja svojim interijerom i kulturnim ozračjem zaslužuju biti muzejski prezentanti.

Prva muzejska kutija u Hrvatskoj bit će svečano otvorena sutra, u srijedu, 26. travnja, u Gradskoj kavani u Čakovcu u 19 sati. U kutiji će biti izložen čajni servis engleske tvornice John Davenport, koja je tijekom 18. i 19. stoljeća slovila kao jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača skupocjeog porculana.

Jedan takav servis našao se krajem 19. stoljeća u Čakovcu, a danas se čuva u fundusu Muzeja Međimurja Čakovec.

U povodu Dana Međimurske županije, prvu Muzejsku kutiju otvorit će međimurski župan Matija Posavec, a kulturni program nakon otvorenja pripremio je poznati glazbenik Igor Baksa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije