AEROMITING Umjesto u Varaždin, Krila oluje (i drugi) idu u Međimurje!

Vijest da ove godine neće biti aeromitinga u Varaždinu mnoge je ljubitelje tih letećih oktanskih zvijeri zasigurno rastužila. Direktna je to posljedica neizglasavanja gradskog proračuna.

Rado viđeni gosti, leatčki asovi Krila oluje, sami su istaknuli kako im je uvijek drago doći na varaždinski međunarodni aeromiting. No, na žalost njih i ljubitelja aviona, ove godine toga neće biti.

– Nažalost, pripadnike Krila Oluje morali smo izvijestiti da zbog situacije s neizglasavanjem gradskog proračuna, ali i situacije na varaždinskom aerodromu, Aeroklub Varaždin ove godine neće biti u mogućnosti organizirati aeromiting – kazao je tajnik Aerokluba Varaždin prije nešto manje od mjesec dana na svečanosti obilježavanja 25. godišnjice osnivanja 93. zrakoplovne baze u Zadru.

Ali ipak će i Krila oluje i ljubitelji aviona doći na svoje.

Naime, nakon devet godina održat će se aeromiting u susjednoj županiji, Međimurskoj, u organizaciji Aerokluba Međimurje na Zračnoj luci u Pribislavcu.

Aeromiting će se, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, održati u nedjelju 4. lipnja, a prethodit će mu Dan otvorenih vrata u samoj luci kada će tijekom cijele subote posjetitelji moći razgledati većinu letjelica koje će u nedjelju sudjelovati u programu.

Posjetitelji će moći uživati u preletima i akrobacijama Miga, Krila oluje, helikotpera, mađarskih i austrijskih vojnih sila te u vratolomijama Red Bull zračne ekipe.

Prava turistička poslastica za kojom će zasigurno posegnuti mnogi Varaždinci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije