FOTO Križni put u Župi Sveti Juraj u Trnju: Scenski prikaz Isusove muke

U nedjelju, 2. travnja, u Župi Sveti Juraj u Trnju održan je tradicionalni Križni put.

Za razliku od prijašnjih godina kada se hodalo i bicikliralo preko 20 kilometara kroz župu, Župno pastoralno vijeće na čelu s župnikom Darkom Kelemenićem odlučilo je da će ove godine Križni put biti održan od same župne crkve pa do župnog dvora uz scenski prikaz muke Isusove KUD-a Donji Kraljevec i Župnog zbora.

Oko četristotinjak vjernika tako se uz meditacije, molitvu i razmatranja pripremilo za najveći kršćanski blagdan – Uskrs.

Nakon svete mise, dvadesetak glumaca iz KUD-a Donji Kraljevec koje je pripremila predsjednica Tamara Recek, i vjeroučitelj Predrag Brezničar koji je utjelovio lik Isusa Krista uprizorili su svih 14 postaja križnog puta te tako još više doprinijeli samom doživljaju pobožnosti.

Župni zbor uz svog kantora Nenada Glavaka predvodio je pjevanje između postaja, dok su uz župnika Darka postaje križnog puta predmolile vjeroučiteljice Martina i Natalija Kivač, Marinela Miklaužić, Ivana Mesarek te članice KUD-a Tamara Recek i Jasna Zrna.

Ove godine su se za okrepu vjernika pobrinuli mještani središnjeg mjesta župe, a vatrogasci Svetog Jurja u Trnju pobrinuli su se za sigurnost kolone na cesti.

Svim sudionicima i onima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji župnik i Župno pastoralno vijeće upućuju jedno veliko i iskreno hvala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije