DRUŠTVO ŽENA KOTORIBA Dani vanjkovca trebaju postati tradicija

U svečarkoj atmosferi, kako to i priliči ženama, članice Društva žena Kotoriba u subotu, 11. ožujka u Gostionici Mlin održale su svoju izvještajnu skupštinu. Na ovaj način se nastavlja tradicija kojom Kotoripčanke daju obol proslavi Međunardonog dana žena.

Skup je otvorila Snježana Markan, tajnica društva koja je članice upoznala s dnevnim redom. Smiljana Ujlaki, predsjednica društva, pobrojala je sve aktivnosti koje su agilne članice provodile.

– Program koji smo zacrtale u cijelosti smo realizirale. Hvala svim članicama koje su se uključile u rad društva, a koristim priliku da pozovem i ostale žene da nam se pridruže – kazala je S. Ujlaki. Uz redovito sudjelovanje na svim općinskim manifestacijama, članice su se i lani uključile u humanitarnu akciju uz Dan narcisa kojom je prikupljeno 2.800 kuna.

Za Dane Kotoribe priredile su prekrasnu izložbu ručnih radova u Starom farofu. Novina su bili Dani vanjkovca što je naišlo na veliki interes svih dobronamjernika koji su došli u Kotoribu.

– Hvala svim ženama koje su pekle vanjkovce. Pokazalo se da ovo treba nastaviti jer samo Kotoriba ima vanjkovce čiji mirisi i ukusi su sve oduševili, pa čak i članove Hladnog piva – rekla je predsjednica. Tijekom zimskih mjeseci žene u prostorijama umirovljenika štirkaju i heklaju, a isto tako se rekreiraju i igraju odbojku.

Za božićne blagdane posjetile su Dječji vrtić i mališane obradovale novim igračkama u vrijednosti od 700 kuna. Žene su si dale i oduška odlaskom na zajednička putovanja i izlete što planiraju i ove godine.

– Meni je navek ljepo med ženama. Dej vi nej tri vogle držale, naš jen ne bi ništ vredil. Fola vam na semu kaj dajete za Kotoribu i nastavite tako – poručio im je slikovito načelnik Ljubomir Grgec. Na samom kraju ženama su uručeni jaglaci, a nakon večere se zaplesalo i zapjevalo uz duo Koko i Kiki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije