FOTO Žene iz Kotoribe slavile svoj rad i svoj dan

Nastavljajući tradiciju, osamdesetak članice Društva žena Kotoribe je u subotu, 3. ožujka u dostojanstvenoj atmosferi gostionice Mlin u Donjoj Dubravi imalo svoje godišnje okupljanje. Sastale su se kako bi sumirale svoj minuli jednogodišnji rad te da bi obilježile 8. ožujka – Dan žena.

O rezultatima rada u 2017. te onome što ih očekuje u ovoj godini govorila je predsjednica društva Smiljana Zorko Ujlaki. Kroz jedanaest odrednica nabrojila je sve što su napravile lani i gdje su bile. A bile su u svim porama djelovanja, od onih humanitarnih, kroz Dan narcisa, do onih zabavnih, kulturnih i sportskih aktivnosti. Jednom riječju Kotoriba ne može bez njih jer kako i narodna poslovica kaže: ‘Žena u kući drži tri ugla i za četvrti pomaže muškarcu’.

Da su dobro gospodarile govori financijsko izvješće Vesne Pintarić u kojem stoji kako blagajna bilježi pozitivne rezultate. Kako dalje? Predsjednica je rekla kako im je obveza zadržati kontinuitet, a ako će biti moguće njega će i prevazići.

Na svemu tome im se je zahvalio općinski načelnik Ljubomir Grgec pogotovo što svojim djelovanjem čuvaju kotoripsku tradiciju i prošlost te ih je pozvao da ustraju u svome radu. – Uživajte, zabavite se, najte se kratiti i sretan vam Dan žena!, poručio im je načelnik prije plesa, pjesme i zabave gdje su se za štimung pobrinuli Zvonko i Kiki.

Ovaj skup je iskorišten da se starijim članicama oda dužna pozornost jer su svojim ustrajnim radom pomogle da Društvo živi i opstane, a njihovi savjeti i danas u mnogome trasiraju put nasljednicama. Priznanjima su nagrađene sve članice koje su navršile 70 godina života, aktivno su radile bar 10 godina i redovito su plaćale članarinu. Onima koje su bile na okupljanju priznanja i čestitke su primile iz ruku predsjednice Društva i općinskog načelnika.

Bile su to: Slavica Maltar, Katica Marđetko, Dragica arkan, Ljubica Čižmešija, Katica Markan, Barbara Rajher, Zlatica Lukša, Ana Vidović, Terezija Ujlaki-Tena, Cvjeta Horvat, Margareta Škoda i Ružica Fundak.

Ostala priznanja bit će uručena zaslužnima u njihovim domovima, a dobit će ih: Irena maltar, Veronika Horvat, Ivana Horvat, Anica Jauk, Emilja Seličnec, Terezija Ujlaki (učiteljica), Marija Balog, Elizabeta Dominić, Veronika Balog, Franciska Rebok, Marija Novak, Ana Seličanec, Milosava Rajher, Ana Plačko i Marija Legin.

U ime nagrađenih zahvalila se Katica Marđetko kazavši da su unatoč svojim godina još uvijek spremne pomoći Društvu u radu, ako ne u ničemu drugome onda bar u pečenju vanjkovci o čemu moraju mlade članice još učiti.

Dio zabave popunila je i tombola za čije glavne zgoditke članice zahvaljuju Općini Kotoriba. Društvo žena u svojim redovima danas ima 163 članice. Skupštinom je predsjedala tajnica Snježana Markan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije