MEĐIMURSKA HRVATSKA Tatjana Hažić budućnost vidi u Međimurju

Steći što je moguće više obrazovanje, upoznati što je moguće više onoga što nudi znanost, poštovati tuđe, voljeti što ti se pruža, ali poštovati sebe i dom svoj i roditelja svojih, najveće su vrijednosti Međimurske Hrvatske, onakve kakvu može imati njezina mladež, njezina često puta nam se čini, pomalo čudna, ali jedina stvorena i nastala u krilima svojih majki.

Svaki brijeg, svaki drač, šumarak, voćnjak, vinograd, svaka breza, lipa i trešnja, čini Međimursku Hrvatsku, tako surovu, a tako lijepu s koje se teško odlazi, a kada se i ode, dan povratka ostaje zapisan u glavi i srcu. Sniva se dan i vrijeme kada na takvoj Hrvatskoj nešto izgraditi i onda zauvijek na njoj ostati, davati joj ali i uzimati od nje višak onoga što je potrebno kako bi se kotač zbilje mirno okretao.

– Zašto sam ostala tu u Međimurju, zašto nisam otišla u inozemstvo? Jednostavno i kratko, tu vidim svoju budućnost. Roditelji su mi stvorili dobre uvjete za nastavak i olakšali u neku ruku izbor. Ali ako uvijek i iznova tražiš nove izazove, ako ti to oživljava duh, nema boljega nego baviti se vlastitim poslom kojeg naravno i voliš.

Kamo god na svijetu da odeš bit će izazova ali i mogućnosti. Naše Međimurje obiluje ljepotama, resursima koji nam stoje, tu pred nama na raspolaganju. Ovo je mjesto mnogih mogućnosti, mjesto za uistinu kvalitetan život, kaže Tatjana Hažić iz Jurovčaka, diplomirana ekonomistkinja, voditeljica Vinske kuće na OPG Hažić čiji vlasnici i nositelji su roditelji Radenko i Biserka, društvena i politička djelatnica, športašica i turistička snaga ovog dijela domovine.

Puno radeći, na sve misliti, ništa ne zapostaviti, roditelje iznimno poštovati i svakoga cijeniti, Tatjana neumorno gradi i živi Međimursku Hrvatsku, u koju vjeruje, u kojoj želi živjeti, svim ponudama za drugdje i bolje, ostaje ovdje gdje ti trud u hipu mogu uništiti i mraz, i vjetar, i voda i sa zapada dolazeće nevolje poput biljnih i drugih bolesti.

Pravilo je ovdje, ako ti nije dobro danas, doći će bolje sutra, nije tako duga noć da ne bi dan došao i znati da se ‘penezi v jutro brojijo’, stoga ne prerano slaviti i nikako odustati. Tatjana je sve ovo dobro naučila i stoga je ovog trenutka sretna, zadovoljna i uspješna u poslu i okruženju u kojem živi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije