KULTURNJAKE iz Male Subotice i nadalje će voditi župnik Đuro Vukalović

U nedjelju je u prostoriji kod crkve održana izborna Skupština KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica. Udruga broji preko 100 članova i najjača je udruga na području općine. Skupštinu je otvorio župnik Đuro Vukalović te je izabrano radno predsjedništvo: Ivan Novak -kao predsjednik, Tino Jelenić, Maja Taradi i Barbara Križaić kao zapisničarka.

– Ponosan sam na našu udrugu, na njezin rad, na voditelje i članove. Treba ustrajati na svim poteškoćama koje nas prate na našim nastupima diljem Lijepe naše, ali i u inozemstvu. Ufamo se u Boga koji uvijek nađe načina da nam pomogne.

Svi oni rade volonterski, sa srcem, bez ikakve naknade jer živimo radi drugih za dobrobit ove naše sredine. Pohvalio bih mlade koji su odrasli u ovoj sredini i želim da budu čestiti i plemeniti ljudi – rekao je, između ostaloga, župnik Đuro Vukalović.

Zatim se svima u dvorani obratila tajnica Gordana Kovačić koja je podnijela izvješće o radu svih skupina u toku 2016. godine. O financijama je govorila rizničarka Marina Držanić. Izvješće Nadzornog odbora podnijela je Jasminka Cerovec, a izvješće Inventarne komisije Jelena Herman.

Predsjednik skupštine je pročitao razrješenje dosadašnjeg predsjednika, Upravnog i Nadzornog odbora i Inventarne komisije nakon čega se pristupilo izboru novog predsjednika KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica s prijedlogom da se dosadašnjem predsjedniku povjeri još jedan mandat. Kako nije bilo drugih kandidata koji bi preuzeli tu ulogu, za predsjednika je ponovno izabran vlč. Đuro Vukalović.

Izabrani su i članovi Upravnog odbora: Marija Jelenić – voditeljica dječje folklorne skupine, Tino Jelenić – voditelj folklornog ansambla, Valentino Škvorc – voditelj tamburaške sekcije, Nada Janković – voditeljica dramske sekcije, Gordana Kovačić – voditeljica rukotvorina, Ivo Novak – voditelj etno sekcije, Marijana Hadeljan – predstavnik roditelja, Marina Držanić, Jelena Herman, Mario Janković, Danijel Škvorc i Maja Taradi.

U izbor članova Nadzornog odbora ušli su: Jasminka Cerovec, Antun Škvorc i Stjepan Palatinuš, a u inventarnu komisiju Jelena Herman, Marijana Hadeljan, Barbara Križaić i Marina Držanić.

Novom čelništvu čestitke su uputili zamjenica načelnika Danica Glad, ispred Općine Mala Subotica, Franjo Obadić, predsjednik umirovljenika podružnice Palovec, predstavnik udruge “Sveti Rok” Benkovec, predstavnik KUD-a Belica, tajnica Puhačkog orkestra općine Mala Subotica Iva Držanić i predstavnik DVD-a Mala Subotica Drago Janković.

S obzirom da KUU ‘Zvon’ ima i etno sekciju gdje su prikupljeni stari predmeti koji imaju muzejsku vrijednost no smješteni su u neadekvatan prostor. Mještani Male Subotice znaju da je to stara ruševna zgrada koju se ne isplati obnavljati. Nekada je u tim prostorijama bila ambulanta i Mjesni ured.

Međutim od starosti zgrada je počela prokišnjavati i pod hitno bi se morao naći novi prostor kako sva prikupljena građa ne bi nepovratno propala. Hoće li se naći povoljan prostor ovisi od općinskih ljudi. Mnogo je predmeta tu prikupljeno i mnogih više nigdje nema i to stvara bogatstvo naših predaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije