FAŠENSKA nedela i Štrigovski fašenk

Turistička zajednica Općine Štrigova napravila je Program za ‘Štrigovski fašenk-Fašenska nedela 2017.’, koji će se događati u nedjelju, 26. veljače 2017. u Štrigovi.

Okupljanje sudionika, dakle, maškara je u 14 sati u središtu Štrigove ispred trgovine METSS-a, odakle se polazi prema Društvenom domu gdje od 15 sati slijedi spektakl pod maskama i bez njih.

Dramska sekcija KUD-a ‘Sveti Jeronim’, Udruga žena Stanetinec, Tamburaška sekcija KUD-a ‘Sveti Jeronim’, Muzikaši seh vetrov, Mažoretkinje Štrigove, ‘Zlatni dečko z bregov’ August Dvanajščak i mnogi drugi pobrinuti će se za veselo raspoloženje svih koji dođu, ne na najveću ili najstariju, ali sigurno najduhovitiju fašničku priredbu u ovom dijelu stalne ‘maškarice Europe’.

Dobri duh Štrigove i meštar svih događanja Josip Mikec, zove male i velike, stare i mlade, trde i mehke, drobne i debele i sake druge fele, brate i sestre i sve ljude dobrih vibracija neka se maskiraju ili ako im je lakše neka skinu svakodnevne ili tjedne maske i dođu na ‘Štrigovski fašenk’.

Kuhano vino, čaj i krafne slasne biti će za svakoga, a sve bude platio ‘Fašnek’. Kak i navek i po svud!!!! Svi smo pozvani, kako bi smo saznali ‘…maškare ća mogu maškare…’!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije