Za svaku pohvalu: Ministranti darovali dio novca od blagoslova kuća

Kao godinama unatrag, negdje u ovo isto vrijeme, u Dnevni boravak djece Caritas varaždinske biskupije ‘Dr. Antun Bogdan’ u Čakovcu došli su predstavnici ministranata župe Sveta Marija i njene filjale u Donjem Mihaljevcu, a koji su minulih dana sa svojim župnikom vlč. Pavlom Markačem bili u blagoslovu kuća.

Oni su po uzoru na svoje prijatelje i kolege iz ranijih godina izrazili želju da dio od njihovog prikupljenog milodara daruju ovoj ustanovi. Ona je osnovana na osnovu potreba roditelja koji ovdje kroz dnevni smještaj ostavljaju djecu s najtežim oblicima celebralne paralize i viševrsnim teškoćama.

To su djeca s područja Međimurja za koju velečasni Markač gaji poseban senzibilitet koji godinama prenosi na mlade vjernike. – Bez ovog trenutka susreta bio bih nesretan – kaže vlč. Markač.

Među predstavnicima ministranata bili su: Karlo Mandlin, učenik 3. razreda,, Nikola Mustač 5. razreda iz Svete Marije te Lea Pongrac 7. razreda i Lidija Janković 8. razreda iz Donjeg Mihaljevca. Upravo potonja je ravnateljici ustanove Katarini Hoblaj uručila novčani dar od 3.000 kuna u ime 15 ministranata, dok je vlč. Markač ustanovi osobno darovao 500 kuna.

Primajući donaciju ravnateljica je rekla kako su sve ovogodišnje donacije usmjerene opremanju kabineta za logopediju. Vlč. Markač je blagoslovio djelatnike i prostore ustanove poručivši im neka ostanu oaza mira i blagostanja za one kojima je pomoć sviju nas potrebna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije