Susret ministranata i ministrantica Gornjomeđimurskog dekanata

Župa Sveti Martin na Muri bila je domaćin susreta ministranata i ministrantica Gornjomeđimurskog dekanata svih uzrasta. Na susretu je bilo 35 ministranata i 23 ministrantice s kojima su radili bogoslovi Varaždinske biskupije, Rafael Mikec, Marko Domiter, Nikica Posavi i Dario Levanič, domaća časna sestra Ozana Krajačić i župni animatori.

Ministranti i ministrantice radili su u skupinama i na određene teme, te su pri kraju prezentirali svoje radove, te imali zajednički objed na prostorima seoskog turizma uz rijeku Muru. U slobodno vrijeme razgledane su znamenitosti župe, a u filijalnoj crkvi Svete Ane u Hlapičini predmolili su krunicu koju je predvodio domaći župnik velečasni Ivan Herceg, koji kaže kako je cilj susreta bio ‘doživjeti radost zajedništva u Gospodinu’. Susret je završen zajedničkom večerom i razgovorima o ljepoti ministrantske službe.

Gornjemeđimurski dekanat uz Župu Sveti Martin na Muri čine još župe Štrigova, Gornji Mihaljevec, Macinec, Nedelišće, Sveti Juraj na Bregu, Selnica, Mursko Središće i Vratišinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije