FOTO: Zlatomrazevi na obalu kanala HE ‘Dubrava’ privukli više od 500 ljudi

>> Zlatomrazevi na Štefanje čamcima doplovili u Donji Vidovec (Ponedjeljak, 26.12.2016.)

Danas u rano popodne je bilo šesti puta kako Moto nautički klub ‘Vidovski zlatari’ organizira doček Zlatomrazeva na lijevoj obali odvodnog kanala HE ‘Dubrava’ kod donjovidovskog mosta.

Današnji doček potukao je sve dosadašnje brojke jer su osmorica Zlatomrazeva u tri čamca u pristanište kluba dovezli 250 slatkih paketa.

– Bog nas je nagradio lijepim vremenom jer zna koliko radimo i koliko vrijedimo – rekao je pozdravljajući okupljene klupski predsjednik Nenad Lukša. A to lijepo vrijeme, prigodne božićne i novogodišnje pjesme, mnoštvo kolača, čaja i kuhanog vina samo su bili meka za glavni događaj- dolazak Zlatomrazeva.

Na njihov doček s djecom su dolazili roditelji, bake, djedovi, tetke, ujaci, ujne iz svih dijelova Međimurja, a sve zbog 250 mališana koji su s nestrpljenjem očekivali čamce.

Doplovili su oni uzvodno kanalom uz zvukove njihovih trublji, veselog mahanja nestrpljivih. Na obali je uslijedila podjela slatkih paketa koja je prošla za tili čas. Zlatomrazevi su bili vrijedni jer su ih obveze zvale dalje.

Ostali su tek toliko da se fotografiraju s mališanima koji čvrsto u svojim ručicama držali nešto posebno, nešto što su cijele godine čekali.

– Prvom našem okupljanju okupilo je tek osam mališana i to samo za fotografiranje. Kako su godine prolazile interes za ovaj vid okupljanja i darivanja s godinama je rastao. Sretni smo što su svi okupljeni sretni – rekao je tajnik kluba Dražen Lukša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije