Uspješni Božićni sajam Učiteljskog fakulteta

U srijedu 14. prosinca 2016. godine na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Odsjeka u Čakovcu, u zajedničkoj organizaciji Fakulteta i udruge Učitelji za djecu, održan je drugi Božićni sajam.

Sajam je otvorio zbor Učiteljskog fakulteta pjesmom Hote ljudi veselit se, a vodila ih je profesorica Senka Bašek-Šamec. Glazbe i dobre zabave nije nimalo nedostajalo, a program su obogatile različite izvedbe mladih studenata. Studentice treće godine učiteljskog studija Tonia Andrišek i Valentina Tadić pjevale su i svirale na klaviru, no među pjevačima istaknuli su se i Klara Kunčić te Branimir Valjak, praćeni tamburaškim orkestrom pod vodstvom profesora Branimira Magdalenića.

Da ne nedostaje smijeha, pobrinuli su se studenti treće godine učiteljskog studija izvevši igrokaz, a studentica Valentina Tadić dala je još jednom svoj doprinos plesnom radionicom rasplesavši cijelu dvoranu. U programu su sudjelovali i polaznici Tečaja znakovnog jezika koji se već drugu godinu održava na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu u suradnji s Udrugom gluhoslijepih osoba Dodir. Studentice – polaznice tečaja na znakovnom su jeziku izvele pjesmu Bijeli Božić.

Osim zabavnoga programa, posjetitelji su tijekom sajma mogli uživati i sudjelovati u raznolikoj ponudi koju su nudili štandovi. Tu se nalazilo svega i svatko je mogao pronaći nešto za sebe: od kave, čajeva i kolača do organizacije mladih AIESEC, izrade čestitki i privjesaka, sakupljanja slikovnica, odjeće, igračaka, knjiga i hrane te štanda s lutkama i tombolom. Posebno je privlačila pozornost radionica izrade čestitki od prirodnih materijala koju je vodila dr. sc. Darinka Kiš-Novak. Zainteresirani su mogli izrađivati čestitke od češera, kore drveta, raznih zelenih grančica i sjemenki.


Tijekom sajma skupljani su dobrovoljni prilozi, a sav sakupljeni novac ide u svrhu kupovine hrane, odjeće, knjiga i svega što nedostaje za one obitelji kojima je to najpotrebnije. Studenti su zahvalili svima koji su sudjelovali u organizaciji i onima koji su omogućili da se sajam održi ili pak obogatili sajam svojim donacijama, poput Kopiraonice Kronus koja je dala plakate, zahvalnice i kupone.

Posebno su zahvalili profesorima i upravi Odsjeka što su organizacijski poduprli uspješnu izvedbu Božićnoga sajma. Ovo je i hvale vrijedan prilog udruge Učitelji za djecu, studentske udruge koja okuplja učitelje i odgojitelje, a na ovome su nam događanju svi pokazali da se može uvijek učiniti nešto lijepo za druge te unijeti radost Božića u ljudska srca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije