FOTO: DDICP Čakovec obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U subotu, 3. prosinca s početkom u 11:30 sati u Hotelu Kralj u Donjem Kraljevcu održalo se obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i redovna godišnja skupština društva. Program obilježavanja započeo je svetom misom u 10:00 sati u Župnoj crkvi sv. Juraja Mučenika u Sv. Jurju u Trnju. Nakon održane godišnje skupštine upriličen je zajednički ručak i osvježenje.

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec (DDICP Čakovec) već 29 godina djeluje s ciljem razvijanja humanih odnosa, uzajamnosti i solidarnosti na rješavanju pitanja društvene brige, zaštite i rehabilitacije osoba s invaliditetom te na stvaranju uvjeta za njihovo neposredno sudjelovanje u društvenom radu i životu na području Međimurske županije, ali i šire.

Društvo okuplja i zastupa osobe oboljele od mišićne distrofije i srodnih mišićnih oboljenja, osobe oboljele od cerebralne i dječje paralize, osobe s plegijama te ostale osobe s tjelesnim invaliditetom s tjelesnim oštećenjem od najmanje 30%, a trenutno broji oko 600 članova.

Kroz svoj rad utječe na promjenu diskriminirajućih stavova u društvu i stvara uvjete za što svestraniju afirmaciju osoba s invaliditetom te razvoj njihovih stvaralačkih sposobnosti, pomaže članovima u ostvarivanju rehabilitacije i zaštite, nabavi ortopedskih pomagala, pomaže kod zapošljavanja osoba s tjelesnim invaliditetom, organizira društvene, kulturne, zabavne, rekreativne i sportske aktivnosti članova i druge poslove u funkciji čuvanja i unapređenja zdravlja osoba s invaliditetom.



DDICP Čakovec ima dugu tradiciju aktivnog djelovanja i prepoznatljivost u zajednici u kojoj djeluje. Sve aktivnosti usmjerene su poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom, od onih najmlađih pa do najstarijih, svakome prema njegovim osobnim potrebama, koje ostvarujemo provedbom raznih programa, projekata i akcija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije