FOTO U Domu kulture u Prelogu prikazan film ‘Ovčara – neispričana priča’

>> FOTO U Domu Kulture u Prelogu prikazan film “Ovčara – neispričana priča”

U organizaciji HVIDR-e Prelog, Grada Preloga i Nacionalnog sindikata policije prikazan je u ponedjeljak, 28. studenog, u dvorani Doma kulture u Prelogu film ‘Ovčara – neispričana priča’.

Na promociji filma bio je i sudionik tih zbivanja Vilim Karlović Hrvi, logoraš i hrvatski branitelji iz Vukovara. Preloška dvorana Doma kulture bila je puna do zadnjeg mjesta.

Promociji su se odazvali župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, Kordinacija udruga proisteklih iz domovinskog rata Međimurske županije, HVIDR-a Međimurske županije, HVIDR-a Jug Čakovec, Udruga zatočenih i nestalih Međimurske županije, Udruga dragovoljaca HOS-a Koprivničko Križevačke županije i mnogi drugi.

Nakon prikazivanja filma o samim događanjima svjedočio je sudionik tih događanja gospodin Vilim Karlović koji je vrlo emotivno iznio svoje svjedočanstvo o svojoj životnoj kalvariji koju je proživio tih dana, nakon pada Vukovara.

Predsjednik nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić naglasio je kako će nastaviti obradom ove teme te kako je potrebno biti uporan da prava istina o Domovinskom ratu postane poznata, ne samo zbog njih, već i zbog budućih naraštaja.

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek zahvalio je HVIDR-i Prelog na odličnoj organizaciji promocije filma i najavio je za 6. prosinac dodjelu grba Grada Preloga udruzi HVIDR-a Pprelog.

Nastavak večeri protekao je uz ugodno druženje sa uzvanicima u ugostiteljskom objektu Lovac u Prelogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije