Trganci od bučinih sjemenki s piletinom i jabukama

Na upravo završenom ‘Međunarodnom voćarskom sajmu’ u Donjem Kraljevcu veliko zanimanje posjetitelja privukao je izložbeni prostor (štand) Srednje škole Prelog s kojeg se širio miris jela, a posebno je naglašen bio svježih pečenih jabuka, pomiješan sa nečime. Kad smo stigli na štand vidjeli smo kako dvije kuharice spremaju jelo u kojem je jedan od važnih sastojaka upravo jabuka, kraljica voća.

A kuharice još poznatije. Slađana Herman, ponajbolja hrvatska kuharica i negdašnja članica Hrvatske kuharske reprezentacije, koja je diljem Europe ostvarivala zapažene rezultate. Odmah do nje ili uz nju Anica Naranđa, kuharica od formata, a danas skupa sa Slađanom stručna učiteljica u prestižnoj preloškoj Srednjoj školi.

Zamolili smo recept i obzirom na naše dugogodišnje poznanstvo i poštovanje, kao i iz razloga što su njih dvije naše vjerne čitateljice recept smo dobili i sada ga nudimo našim dragim čitateljima na raspolaganje. Uvjerili smo se kako je jelo izuzetno ukusno, majstorski spremljeno i u biti vrlo jednostavno za pripremite. Želimo da uspijete.

Sastojci: 500 grama glatkog brašna, 500 grma oštrog brašna, 250 grama pilećih prsiju, 2 jabuke, 50 grama bučinih sjemenki, 2 glavice luka, žličica soli, suncokretovo ulje, voda

Upute: Luk nasjeckamo i pirjamo u zagrijanom ulju, dodamo nasjeckanu piletinu, začinimo i pržimo do zlatno žute boje. Dodamo na kockice narezane jabuke i sve zajedno pirjamo još 5-10 minuta. Trgance zamijesimo zajedno s mljevenim sjemenkama, trganjem ih stavljamo u vrelu zasoljenu vodu i kada su kuhani, ocijedim ih, stavimo u tanjur i dodamo vruću piletinu s jabukama. U slast i dobar tek!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije