Radionice društveno angažirane fotografije i video mappinga

ACT Grupa i Platforma za Društveni Centar Čakovec u suradnji s udrugom Fotografija organiziraju besplatne radionice angažirane fotografije i video mappinga. Prvi dio radionica (1. i 2. ciklus) vodit će Milivoj Kuhar iz udruge Fotografija.

Milivoj Kuhar ima izrazito veliko znanje iz fotografije i 3D animacije, a također je i jedan od inicijatora Slobodnog festivala koji se bavi novim medijima. Osim toga, Milivoj je asistent voditelja na radionicama digitalne fotografije Škole medijske kulture Dr. Ante Petrlić, desetodnevnog obrazovnog programa Hrvatskog filmskog saveza te hodajuća enciklopedija o fotoaparatima, kamerama, objektivima i kutevima snimanja.

Na trećoj, zaključnoj radionici, poznati društveno angažirani fotograf Darije Petković održat će predavanje o foto reporterstvu i angažiranoj fotografiji kao umjetnosti koja kritički progovara na određene situacije u društvu.

Darije Petković kao profesionalni fotograf suvremeno vlada zanatom fotoreportera i urednika ekonomskih i političkih časopisa, pa nikad ne popušta bojama niti političkim strastima, služeći se, veoma promišljeno i koncepcijski osmišljeno, ali i precizno, eminentno estetskim metodama. Darijevo zaključno predavanje biti će ujedno i uvod u njegovu izložbu slika Okupacija u 26 slika / Zagrebačke tvornice koja će se održati 31.10. u Galeriji Scheier 19 sati.

Radionice su besplatne, a održat će se u petak, 28. listopada u 17:30 sati, subotu, 29. listopada u 17 sati u Multimedijskoj dvorani ACT Grupe, na adresi Dr. Ivana Novaka 38. u Čakovcu (zgrada Starog Hrasta, gornji kat) te u ponedjeljak, 31. listopada u 17 sati u Galeriji Scheier u Čakovcu.

Radionice su dio projekta ACT INK koji se provodi u sklopu Ministarstva kulture.

Svi sudionici ovladat će osnovnim teoretskim znanjem o digitalnoj fotografiji (razumijevanje kontrola fotoaparata, svjetlo, okvir, kompozicija, perspektiva, boja), svladati proces fotografiianja u različitim uvjetima i s različitim ciljem (rukovanje fotoaparatom, fotografiranje u interijeru, eksterijeru, makrofotografija, portreti).

Što se tiče video mappinga, riječ je o vizualnoj promjeni doživljaja zapuštenih objekata u Međimurskim gradovima. Na radionicama će se osmisliti i producirati materijali koje ćemo zatim preko performansa prikazati u Čakovcu, Murskome Središću i Prelogu, a isti materijal bit će stavljen na web podstranicu Društvenog centra. Prijave za radionice šaljite na email: info@drustvenicentar.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije