Patronažne sestre: Hvala svima koji ste podržali Tjedan dojenja!

Patronažna djelatnost Doma zdravlja na Franjevačkom trgu u Čakovcu, već tradicionalno dijeleći prigodne materijale i savjete i ove je godine obilježila Nacionalni tjedan dojenja. Cilj ovakvih akcija je poticanje svijesti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu.

>>> Dr. Branko Vrčić: Nema riječi kojima se može istaknuti važnost dojenja

– Upravo zaštita, promicanje i potpora dojenja prioriteti su javnog zdravstva kazao je dr. Branko Vrčić ravnatelj čakovečkog Doma Zdravlja. U Međimurju je pozitivan trend dojenja, a senzibilizirana je i javnost, napominje Irena Mađarić Tuksar, glavna sestra čakovečkom Doma zdravlja.


Patronažne sestre Doma zdravlja Čakovec u društvu s dva Branka

– Ovim putem željela bi se zahvaliti svima vama koji ste bili s nama tog dana i podržali nas u akciji obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja. Unatoč lošem vremenu, ipak smo uspjele okupiti lijepi broj majki i njihove dječice, i njima se posebno moram zahvaliti, jer zbog njih se i taj dan obilježava – poručuje I.M. Tuksar.

Zahvale idu i predstavnicima iz Bauerfeind-a, Biovitalis-a i Oktal Pharme, što su im donirali niz svojih proizvoda i nesebično podijelili majkama, kao i Čakovečkim mlinovima, što su im i ove godine, kao i do sada, donirali svoje proizvode.

– Velika hvala predstavnicima Međimurske županije, županu Matiji Posavcu i pročelniku odjela za društvene djelatnosti, Branku Sušecu te predstavnicima Grada Čakovec. Posebna hvala gradonačelniku, Stjepanu Kovaču, što je u zadnji čas spasio nastalu, nezgodnu situaciju. Naravno hvala i svima iz struke koji ste došli i uveličali našu akciju. Hvala i medijima što ste se odazvali i popratili našu akciju.

I za sam kraj, hvala i pohvale našim patronažnim sestrama, koje nesebično svaki dan pružaju svoju pomoć, dijelile svoje savjete, podrška su naročito mladim, novim majkama, koje još nemaju iskustvo i pomažu im da na što bezbolniji, ljepši način provode svoju ulogu majke. Sve više majki uključuje se u grupe za potporu dojenja, čije voditeljice i organizatorice su opet, a tko drugi, nego naše patronažne setre – kazala je na kraju glavna sestra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije