NAJVEĆE ULAGANJE U PRIMARNU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU

MODERNO OPREMLJENA U novoj zgradi Doma zdravlja bit će 35 ambulanti

Završni građevinski radovi bit će gotovi krajem siječnja, a potom počinje opremanje po visokim standardima

Dom zdravlja Čakovec i tvrtka Sobočan Interijeri potpisali su ugovor za opremanje nove zgrade Doma zdravlja vrijedan 1.172.667 kuna.

– Ovo je završni dio pete faze izgradnje Doma zdravlja započete 2018., a tijekom koje su obavljeni bravarski i obrtnički radovi, fasada i uređenje, soboslikarski i ličilački radovi te je ugrađena sanitarna i termotehnička oprema i uređaji. Pripremamo teren za useljenje u novu zgradu, rekao je ravnatelj Branko Vrčić.

Završni građevinski radovi bit će gotovi krajem siječnja, a potom počinje opremanje po visokim standardima.

– Potpis ovoga ugovora još je jedan korak u izgradnji nove zgrade Doma zdravlja, najvećeg ulaganja posljednjih 26 godina u primarnu zdravstvenu zaštitu Međimurske županije. Ovo je ujedno i završni korak jer nakon opremanja počinje proces preseljenje ambulanti koje su za sada na različitim lokacijama. Očekujemo da ćemo proljeće dočekati u novoj zgradi i s novim sustavom primarne zdravstvene zaštite koji će biti najorganiziraniji i najkvalitetniji u Hrvatskoj. Cjelokupan projekt vrijedan je oko 40 milijuna kuna, no u nasljeđe ovim i budućim generacijama ostavljamo bolji i kvalitetniji zdravstveni sustav kada je riječ o opremi, ljudima i organizaciji, rekao je međimurski župan Matija Posavec.

U novoj zgradi Doma zdravlja bit će smješteno 35 ambulanti i ordinacija iz primarne zdravstvene zaštite u kojima će raditi liječnici obiteljske medicine, pedijatri, ginekolozi i stomatolozi. Županijska pročelnica Sonja Tošić-Grlač govorila je o primjeni novog Zakona o zdravstvenoj skrbi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije