NOVA VOZILA

FOTO Predstavljena nova sanitetska vozila Doma zdravlja Čakovec

- Komfor pacijenta nam je prioritet. Moramo se približiti svakom pacijentu u Međimurju pa ako treba ući i u njihove kuće - rečeno je danas na konferenciji za medije u Domu zdravlja Čakovec. Predstavljena nova vozila vrijede 800.000 kuna, a novac je osigurala Međimurska županija

Danas (ponedjeljak, 26. studenog 2018) su na prigodnoj konferenciji za medije u prostorima ravnateljstva Doma zdravlja Čakovec predstavljena nova vozila Doma zdravlja Čakovec. Riječ je o dva sanitetska visoko opremljena vozila te tri osobna. 

Branko Vrčić dr. med., ravnatelj Doma zdravlja Čakovec, je na konferenciji rekao kako su u nabavci vozila u prvi plan stavljali potrebe, odnosno komfor pacijenta. Govorio je o velikoj frekvenciji njihovog voznog parka čija vozila na godišnjoj razini prođu i do milijun kilometara, a što je u zadnjih osam godina povećanje oko 40 %. Ravnatelj je naglasio kako im u nabavci vozila dosta pomaže Međimurska županija s kojom u koordinaciji vozila i nabavljaju pa u tom smislu međusobni sustav i komunikacija vrlo dobro funkcioniraju.

– Nije samo u pitanju pet novih vozila već je riječ o jednom dobrom planiranju kojim se, unatoč tome što se gradi nova zgrada Doma zdravlja, omogućuje bolja skrb za pacijente diljem Međimurje. Za bolesne ljude nova vozila su jako važna – istaknula je Sonja Tošić- Grlač, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije.

Istaknula je važnost patronažne službe razgranate diljem Međimurja, a izdvojila je i novi projekt, koji se provodi jedino u Međimurju, dostupnost fizikalne terapije starijim osobama u kući. Izrazila je u ime MŽ-e radost takvih projekata. 

– Mi da bismo u Međimurju mogli imati kvalitetno organizirani zdravstveni sustav, kvalitetnu skrb, moramo paralelno strateški promišljati ulazeći u primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu, a što ne može jedno bez drugog. Ne možemo u jedno ulagati više, a u drugo manje i srećom radimo to predano vodeći računa o razvoju naše Bolnice i primarne zdravstvene zaštite – kazao je međimurski župan Matija Posavec. Dodao je kako je konačnica toga smanjenje liste čekanja i više pacijenta provesti kroz sustav primarne zdravstvene zaštite radi rasterećenja Bolnice.

Zbog toga, rekao je župan, postoji upravo projekti koji se provode ulaganje u primarnu  zdravstvenu zaštitu. Posebno je istaknuo važnost modernizacije voznog parka dodavši kako su brzina i komfor u zdravstvenom sustavu nekad život znače. Pobrojao je još nekoliko socijalno- zdravstvenih projekata, a sve u službi pružanja kvalitetne zaštite bolesnicima na međimurskom tlu te je s radošću najavio skoro otvorene nove zgrade Doma zdravlja.

– Ovih pet automobila, unatoč nategnutom proračunu, smo uspjeli osigurati što znači viši standard u konforu, a to je znak zdravstveni sustav dolazi u kuću krajnjih korisnika, a ne da oni dolaze ovamo, a to je velika, velika stvar.

Govoreći o tehničkim karakteristikama sanitetskih vozila dr. Vrčić je rekao kako je povećan broj sjedećih mjesta i udobnost u kolima na pet, a sve glede enormne osjetljivosti za bolesne ljude, pogotovo onih, u prosjeku 35, koji dnevno putuju u Zagreb i druge sredine na terapije. Vozila su opremljena i najnužnijom opremom za pružanje zdravstvene zaštite, odnosno pomoći. Rečemo je kako je istaknuta potreba za još jedan tim, a da će se na kvaliteti i dalje ustrajati. Nakon konferencije izvršen je obilazak vozila.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije