VIDEO Varaždinski bend Jam Ritual izdao prvi singl na hrvatskom jeziku

Izdan je video uradak za pjesmu ‘Padobran’, prvi singl na hrvatskom jeziku varaždinske rock četvorke Jam Ritual.

Nakon uspješnog prvijenca na engleskom ‘Greasebucket’ iz 2015. godine, na nadolazećem singlu koketiraju sa elektronikom i korištenjem sampleova na bubnju te istraživanju novih zvukovnih sekvenci što rezultira i blagom zaokretu u zvučnoj slici benda.

Spot je sniman na dvije lokacije, području napuštene Sveučilišne bolnice u Zagrebu te na poznatom Varaždinskom vodotornju.

Jam Ritual 2012. godine počinje intenzivno raditi na autorskoj glazbi, do sada su odsvirali preko 200-tinjak koncerata diljem cijele Hrvatske, Slovenije, BiH, Njemačke.

Nastupali dva puta na Main Stageu InMusic festivala, dva puta Main Stage Spancirfesta od kojih je jedan nastup kao predgrupa Skunk Anansie-u.

Nakon albuma prvijenca ‘Greasebucket’ na engleskom jeziku, koji je na mnogim portalima uvršten u sam vrh albuma regije, 2016. godine predstavljaju novi singl ‘Padobran’.

– Riječ je o laganom stilskom zaokretu u zvučnoj slici benda. Što se tiče samog zvuka benda, išli smo raditi nešto novo. Svakako se osjeti razlika u usporedbi sa prošlim albumom Greasebucket. To više nije čisti rock. Dosta dugo smo eksperimantirali s ‘old school’ analognim synthevima i na kraju smo te zvukove odlučili ukomponirati u novi singl. Na taj način smo pjesmi dali moderan, a opet retro prizvuk. Još jedna stvar koja je nova za nas je i zvuk bubnja. Od sad se planiramo igrati tim ‘novim’ zvukom i na sljedećim singlovima – kažu dečki iz benda.

Osim toga, tekst je na hrvatskom jeziku.

– Odlučili smo vidjeti kako će publika reagirati na tu promjenu, a nije ni loše napokon imati izdavača. Mislimo da su nam sada puno veće šanse naći se u eteru radija, a to nam je bio cilj. Željeli smo povećati slušanost, a pošto smo u Hrvatskoj, promjena jezika na hrvatski, ima jako puno smisla. Kad smo odredili cilj, lako smo došli do zaključka što ćemo promijeniti. Spot je radio mladi Varaždinac Lovro Habek. Za mix je zaslužan Matko Grgas, a za mastering Gregor Zemljic.

Bend je nedavno potpisao za izdavačku kuću Croatia Records i u planu je jesenska i zimska klubska turneja te promoviranje novog materijala na hrvatskom jeziku .

Jam Ritual čine Toni Tkalec (vokal / gitara), Edvin Đerahović (lead gitara), Karlo Merkaš (bas gitara) i Matija Burek (bubnjevi / samplovi).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije