U Muzeju Međimurja ponovo otvoren Stalni postav likovnih zbirki

>> U Muzeju Međimurja ponovo otvoren Stalni postav likovnih zbirki

U Muzeju Međimurja Čakovec, nakon četiri godine otkako je zatvoren zbog radova na statičkoj sanaciji palače te zbog nove muzeološke koncepcije, ponovo je otvoren Stalni postav likovnih zbirki. U novom galerijskom postavu, koji je preseljen na prvi kat jugoistočnog krila palače, predstavljeno je sedam zbirki s gotovo 400 slika, grafika i skulptura izloženih u osam dvorana, ukupne površine 352 kvadratna metra.

Galerijski stalni postav, u skladu s koncepcijom Zavičajnog muzeja, prvenstveno prezentira djela autora koji su rođenjem, životom i radom povezani s Međimurjem. Samostalno su predstavljene zbirke petero međimurskih umjetnika: Luje Bezeredija, Marije Zidarić, Pavla Vamplina, Priske Kulčar i Angele Bek.

Izabrana djela ostalih autora iz ove skupine izložena su s djelima drugih hrvatskih suvremenih umjetnika kako bi se kontinuitet likovnih osobnosti ovog sjevernog podneblja sagledao u kontekstu hrvatske likovne scene. Novu izložbenu koncepciju likovnih zbirki napravila je akademska slikarica Erika Nađ-Jerković, viša kustosica, ujedno i autorica likovnog postava koji se može pogledati radnim danom od 8 do 15 sati te u subotu i nedjelju od 10 do 13 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije