FOTO: Filip Ude na Festivalu gljiva kuhao kotlovinu za ‘prste polizati’

>> FOTO: Filip Ude na Festivalu gljiva kuhao kotlovinu za “prste polizati”

Posebnu čar trodnevnom bajkovitom Festivalu gljiva, koji od jučer do nedjelje traje u restoranu Mamica u Pušćinama, dao je danas naš proslavljeni olimpijac Filip Ude. Oni koji su kušali gljivarsku kotlovinu serviranu na ljetnoj terasi restorana rekli su kako je bila za prste polizati.

Filip se cijeli unio u posao. Temelje mu je pripremila nasmiješena, vedra i draga ‘mamica’, suvlasnica restorana, Sandra Nedeljko, simpatična dama s kapom muharom na glavi.

– To što se stalno smijem je od utjecaja ludih gljiva s onog posebnog štanda ‘otrovnica’, rekla je u eter 2. programa Hrvatskog radija koji je od 12 do 15 sati prenosio s terase program uživo u sklopu emisije ‘Trbuhozborci’ čiji su voditelji bili Mirko Fodor i Andro Tomović.

‘Mamica’ je kazala kako je subota dan koji za glavno jelo nudi kotlovinu prožeto s mnogo gljiva.

‘Obrubljen’ pregačom Filip se netom nakon treninga odazvao pozivu organizatora i nije mu smetalo što su u pari kotla bili mikrofoni i pitanja znatiželjnih novinara.

Na upit voditelja, koliko ima kulinarskih vještina, postoji li želja i volja za kuhanje i da li se uopće stigne od silnih obveza, Filip je rekao: – Sve se stigne ako dobro posložiš. Nije da nešto puno kuham, ali ako se moram prehraniti sam onda se snađem, rekao je dodavši kako pazi što jede i da sve voli jesti. Jednom tjedno obavezno jede pizzu jer mu je to navika od djetinjstva.

– Uz jelo, dodao je Filip, važan je i san pa često spavam popodne između treninga, barem sat i pol vremena. Još je puno toga zanimalo voditelje, no Filip i ‘mamica’ su trebali prionuti poslu jer se terasa pansiona punila, ljudi su dolazili na ručak.

Za početak jučerašnje bajke o gljivama njihovi ljubitelji su ‘slušali’ Priču iz šume. Bila je to večera sljubljena s međimurskim vinima (Belović, Cmrečnjak i Lovrec).

Kroz sve to vrijeme održava se i izložba gljiva Gljivarskog društva Smrčak Čakovec. Ona se može pogledati i u nedjelju od 10 do 18 sati, a gljivarski ručak počinje u 12 sati. Organizatori su restoran Mamica, TZ Općine Nedelišće i Gljivarsko društvo Smrčak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije