Muzej Međimurja Čakovec

Predstavljanje radnih listića namijenjenih najbrojnijim posjetiteljima muzeja – školarcima

Mapa je namijenjena pojedinačnom samostalnom radu djece koja vole likovnu umjetnost te kao muzejsko pomagalo nastavnicima likovne kulture koji u sklopu nastave s djecom posjećuju Muzej Međimurja Čakovec

U četvrtak, 8. studenog u Muzejskom informativnom centru (MIC, ulaz iz atrija palače) održat će se predstavljanje najnovije muzejske tiskovine namijenjene najbrojnijim posjetiteljima muzeja – školarcima, što je razvidno i iz njezina naslova.

Mapa s radnim listićima sadrži uvodni tekst o stalnom postavu likovnih zbirki MMČ-a s tlocrtom galerije, mali rječnik likovnih pojmova i radne listiće za zbirke Ladislava Kralja Međimurca, Luje Bezeredija, Marije Zidarić, Pavla Vamplina, Priske Kulčar, Angele Bek, umjetnika Međimurja i hrvatske umjetnosti 20. i 21. stoljeća.

Autorica radnih listića je muzejska savjetnica Erika Nađ-Jerković, dok grafičko oblikovanje potpisuje Tomislav Brozović

Mapa je namijenjena pojedinačnom samostalnom radu djece koja vole likovnu umjetnost te kao muzejsko pomagalo nastavnicima likovne kulture koji u sklopu nastave s djecom posjećuju Muzej Međimurja Čakovec. Mapu u svojem edukativno-pedagoškom radu jednako mogu koristiti i kustos galerije i muzejski pedagog. Radni listići preporučuju se za rad s djecom od 4. do 8. razreda.

Na predstavljanju će nastavnici likovne kulture dobiti besplatni primjerak mape s radnim listićima.

Također, izvlačenjem će se izabrati jedna osnovna škola s područja Grada Čakovca i jedna osnovna škola s područja Županije koje će dobiti po 30 besplatnih primjeraka mape.

Dobivene mape nastavnici likovne kulture podijelit će djeci s kojom imaju namjeru organizirano posjetiti Likovnu galeriju MMČ-a.    

Nakon predstavljanja Muzej Međimurja Čakovec primat će predbilježbe škola za željeni broj primjeraka mapa radnih listića, a određeni broj primjeraka bit će dostupan u slobodnoj prodaji za ostale zainteresirane posjetitelje MMČ-a.

Predbilježene škole moći će rezervirati termin posjeta s najviše jednim razredom. Prema želji, mogu koristiti vodstvo kustosa koje je potrebno dogovoriti unaprijed.

Tiskanje radnih listića financirano je sredstvima Grada Čakovca. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije