CRO ECO ENERGY EXPO 2016: Najavljen ‘Sajam obnovljivih izvora energije’

U četvrtak, 22. rujna, u Gradskoj vijećnici održana je sjednica 7. Sajma obnovljivih izvora energije CRO ECO ENERGY EXPO 2016.

Sajam, koji će posjetiteljima otvoriti vrata u petak, 23. rujna, najavila Maja Šimenc, izvršna direktorica sajma, Tomislav Bogović, iz UO za međunarodnu suradnju, turizam i gospodarstvo te Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina.

– Trenutno imamo 33 izlagača, oni su pretežno iz sjeverozapadne i sjeverne Hrvatske, te iz Slavonije i jedan je iz Slovačke. Posjetitelji će moći vidjeti raznolik program i svatko može pronaći nešto za sebe. Također, ono što smo ove godine dodali je to da smo uložili mnogo u informiranje javnosti, tako da se nadamo puno većoj posjećenosti – rekla je Maja Šimenc.

Maja Šimenc najavila je i posebnu atrakciju ovog sajma – solarnu autobusnu stanicu koja se nalazi na vanjskom prostoru i ima priključak za punjenje 16 mobitela ili tableta.

– To je proizvod jednog našeg Hrvatskog proizvođača, a već je zaintrigirao vanjsko tržište – dodala je Maja Šimenc.

– Grad Varaždin je organizator ovog Sajma te iz proračuna financira projekt čiji ukupni trošak je 236 tisuća kuna. Žao mi je što se Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ove godine nije uključio u financiranje – rekao je Tomislav Bogović.

Dodaje kako je intencija bila da se pojavi što više izlagača iz ove regije što se i obistinilo te im je omogućeno besplatno izglaganje tako da se i manji proizvođači i obrtnici mogu prezentirati.

– Činjenica je da grad Varaždin u zadnjih 5 godina ulaže izuzetno puno sredstava u energetsku učinkovitost uz program Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Počeli smo s kućama, a od ove godine idu i višestambeni objekti – rekao je gradonačelnik Goran Habuš.

Habuš ističe kako pomažu sugrađanima u energetskoj obnovi, te navodi primjere novih izvora energije, a to su solarna elektrana na krovovima Parkova i Gradske tržnice.

-Vjerujem da ovom Sajmu obnovljivih izvora energije možemo zagarantirati budućnost. Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti postati grad koji je zaista energetski potpuno osviješten – zaključio je Habuš.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Cjelokupan program možete pogledati ovjde.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije