FOTO: 250 sudionika na jesenskoj biciklijadi u Nedelišću

U nedjelju, 4. rujna održana je jesenska biciklijada ‘Stazama Općine Nedelišće’, na kojoj je sudjelovalo oko 250 biciklista. Biciklijada je startala u 10 sati s Mesapa u Nedelišću gdje su se najprije svi sudionici prijavili i odabrali željenu rutu.

Prvi punkt na kojem su se zaustavili bio je Pansion Mamica gdje su domaćini za njih pripremili peciva i sokove. Nakon kratke stanke velika većina odlučila je otići put Drave, pa su se eventualno prebacili na kraću rutu u nekom od naselja. Sljedeća pauza i vrijedne volonterke čekali su ih u Črečanu, gdje su biciklisti opet uzeli kratki predah. Nakon toga slijedi posljednje račvanje tj. odvajanje kraće i duže rute prije posljednjeg punkta, odnosno cilja na Mesapu gdje je bio poslužen već tradicionalni grah.

Članovi Biciklističkog kluba Letina su se pobrinuli za označavanje staza, kao i za vođenje biciklista tijekom biciklijade, a pripadnici DVD-a Nedelišće, Gornji Kuršanec, Gornji Hrašćan i Macinec su olakšali posao Prometnoj policiji PU međimurske i osigurali prelazak prometnica.

Članice Mažoretkinja Nedelišća su se pobrinule za evidentiranje sudionika i podjelu okrijepe na punktovima. – Ovom prilikom zahvaljujemo djelatnicima tvrtke Chaky koji su intervenirali u slučaju kvara bicikla, tvrtki Agromeđimurje koja je za sve sudionike osigurala jabuke i Pansionu Mamica na toploj dobrodošlici.

Jedna lijepa priča i potvrda o vrijednosti ove manifestacije dolazi i od gospođe koja je na prošloj biciklijadi nesretnim padom zadobila ozljede, međutim, tokom današnjeg razgovora zaključili smo da je presretna što se ovakav tip druženja organizira i dalje, a ona sama svojom prisutnošću dokazala je koliko vrijedi truditi se za istinske ljubitelje rekreacije – poručuju iz TZ Općine Nedelišće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije