FOTO Glazbene svečanosti Josip Vrhovski u Črečanu

Pjevački zbor Josip Vrhovski proteklog je vikenda održao Glazbene svečanosti Josip Vrhovski u čast skladatelju iz Črečana. U sklopu Dana Međimurske županije svečanost je započela u subotu, 6. svibnja polaganjem vijenca ispred rodne kuće Josipa Vrhovskog.

Prijepodne tog dana u Društvenom domu u Črečanu, rodnom mjestu ovog poznatog kompozitora i dirigenta, bilo je vrlo veselo. Udruga žena Črečan uz velikodušnu pomoć VMO-a Črečan pripremili su i uredili dom kako bi se mogao održati kulinarski gastro dvoboj.

Poznati dvojac Mirko Fodor i Andro Tomović upravo su iz Črečana emitirali svoju emisiju “Svakom loncu poklopac”, a svaki sugovornik prezentirao je Črečan i Općinu Nedelišće u najboljem mogućem svjetlu.

Dok su se s jedne strane nizali sugovornici, s druge strane odvijala se kulinarska borba između domaćina – Udruge žena Črečan i izazivača Pjevačkog zbora Josip Vrhovski. Na meniju su ovog puta bili ‘pretepeni želočeki’, a za nijansu bolji bile su mlade snage pjevačkog zbora. Cijelo prijepodne bilo je popraćeno smijehom, veseljem i pozitivnom atmosferom što najbolje govori o duhu naših Črečinčara.

U 17 sati istog dana održan je i koncert gdje je nastupio Dječji pjevački zbor Josip Vrhovski, Zbor Josip Vrhovski, a poseban gost bio je prijateljski zbor iz Brežica koji su atmosferu dodatno podignuli.

– Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su pomogli organizirati ovaj jedinstveni glazbeni događaj, posebice Udruzi žena Črečan i VMO-u Črečan koji su nesebično ustupili svoje vrijeme i omogućili da se ova lijepa tradicija nastavi – poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije