S. Radiković: One koji bacaju otpad u prirodu treba prijaviti i kazniti

Grad Prelog i donje Međimurje slove kao dobar i pozitivan primjer gospodarenja otpadom. Svijest o selektiranju otpada proradila je kod mnogih, no ima i onih koji za to ne mare i smeće bacaju u prirodu. Mario Horvat iz Cirkovljana, istinski zaljubljenik u prirodu i rekreaciju u prirodi, u više navrata upozorava na problem nepropisnog odlaganja velikih količina najraznovrsnijeg otpada u okolici Cirkovljana i Oporovca, a najviše oko cirkovljanske šljunčare – uz polja, poljske putove i po gajevima.

O toj problematici pisali smo jučer, a danas smo za komentar zamolili direktora GKP Pre-kom Sinišu Radikovića.

>>> FOTO: Smeće zagađuje prekrasan okoliš koji okružuje grad Prelog

– Zgrožen sam ponašanjem neodgovornih pojedinaca. Nepropisno odbačen otpad u prirodu u nadležnosti je komunalnih redara jedinica lokalne samouprave sukladno Zakonom o održivom gospodarenju otpadom. Svi naši korisnici mogu u sklopu usluge predati bačene vrste otpada dok za povratnu ambalažu mogu dobiti i 0.5 kuna po boci. Građevinski otpad može se predati kod Pavlica u Goričanu.

Pozivam sve koji imaju saznanja tko je bacao spomenuti otpad da ih prijave komunalnom redarstvu Grada Preloga i tako pridonesu kažnjavanju neodgovornih pojedinaca. Navedena područja Grad Prelog je više puta čistio u suradnji sa PRE-KOMom, ali i u suradnj sa udrugama jednom godišnje uz Dan planeta zemlje.

Nažalost ovaj otpad opet će se čistiti na teret građana Grada Preloga i zato opet pozivam građane da prijave neodgovorne pojedince koji ga bacaju, a komunalno gospodarstvo Grada Preloga također će pojačati aktivnosti kako bi primjereno kaznilo sve koji bacaju otpad u prirodu – rekao nam je direktor Pre-koma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije