Uključite se u akciju ‘Pješke ili biciklom na posao’

U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, 2. rujna 2016. godine je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt ‘Pješke ili biciklom na posao’ kao i brojne druge aktivnosti koje će se tijekom mjeseca rujna odvijati u Međimurskoj županiji u cilju promicanja tjelesne aktivnosti.

U suradnji s Gradskim bazenima Čakovec, već devetu godinu organizirano je natjecanje namijenjeno zaposlenim osobama koje u tri tjedna natjecanja, od 5. do 25. rujna 2016. godine, trebaju u svakom tjednu barem 3 dana pješačiti ili putovati biciklom na posao i natrag. Uključiti se mogu osobe s prebivalištem u Međimurskoj županiji kojima je udaljenost do posla 1 kilometar ili više.

Sudionici tijekom akcije bilježe broj prijeđenih kilometara te po završetku akcije prijavljuju rezultate u Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. Pristupnice s prijavom rezultata mogu se podići u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, u ambulantama obiteljske medicine te u ljekarnama, a mogu se skinuti i s web stranice www.zzjz-ck.hr.

Nije se potrebno prijaviti na početku akcije, već će prijava rezultata započeti sa završetkom akcije, odnosno u petak 23. rujna 2015., a trajat će do 28.rujna 2016. godine. Prijave će se moći poslati poštom, a bit će omogućena i online prijava na web stranici, uz napomenu da se ne vrši dvostruka prijava.

Europski tjedan sporta (#BEACTIVE European Week of Sport the 2016. Edition) će se 10. rujna u 11 sati obilježiti flash mobom, velikim plesnim događajem pod nazivom FlashMOVE, simultano u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Belici i Gardinovcu, kao i u brojnim drugim europskim gradovima, a sudjelovat će oko 600 plesača. Organizatori plesa u Međimurju su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće, Turistička zajednica Grada Preloga, Udruga mladih Efekt iz Preloga, Turistička zajednica Grada Mursko Središće i Općina Belica.

U plesnom nastupu će sudjelovati Plesna skupina Vivona iz Čakovca, Srednja škola Čakovec, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama Međimurske županije, USR “Sport za sve” Šenkovec, Međimurski savez sportske rekreacije Sport za sve”, Zaposlenici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i zaposlenici Djelatnosti za fizikalnu terapiju Županijske bolnice Čakovec, Članovi suportivne grupe i grupe za nordijsko hodanje Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Udruga građana Gardruža iz Gardinovca, Udruga žena Općine Belica, OŠ Belica – Područna škola Gardinovec, Društvo naša djeca Prelog (Dječji forum Sanjari Prelog i Dječji forum Draškovec), Udruga studenata Grada Preloga, Plesna grupa Udruge umirovljenika Grada Preloga, članice udruge Priločko srce, Korisnici Doma za odrasle osobe Orehovica, Orjentalne plesačice Talisman, USR “Sport za sve” Mursko Središće, članice Drustva žena Mursko Središće i Mažoretkinje Mursko Središće. Pokrovitelji ovog plesnog događaja u Međimurju su Grad Prelog, Čakovec i Mursko Središće, Općina Belica te Međimurska županija. Ovaj događaj financira Europska komisija u sklopu Erasmus + projekta EU.

U sklopu preko-granične biciklističke ture “Putovanje nade”- NowWeBIKE Journey of Hope, biciklisti iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i iz Udruge Laganini Prelog će 9. rujna 2016. godine u 9 sati krenuti biciklima iz Preloga te će biciklirati do jezera Balaton u Mađarskoj (90-tak kilometara), a potom će nastaviti put do Košica osobnim vozilima. U Prelogu će se povodom toga od 8,30 – 9 sati održati kratki prigodni program u kojem će sudjelovati djeca iz Dječjeg vrtića “Fijolica”.

Ona će se, zajedno sa svojim odgojiteljicama, dovesti na manifestaciju svojim biciklima i na taj će način simbolično dati podršku sudionicima NowWeBIKE Journey of Hope putovanja. Ovaj projekt je također financiran od strane Europske unije u sklopu Erasmus + projekta, a pokrovitelj je Grad Prelog. Budući da ovo putovanje organiziraju Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Grad Prelog i Udruga Laganini, sudionike putovanja će pozdraviti ravnateljica ZZJZ Međimurske županije, gradonačelnik Grada Preloga i predstavnici Udruge Laganini.

Akcija “Hodanjem do zdravlja” i “Volonteri u parku” u sklopu Nacionalnog programa “Živjeti zdravo”, održat će se u Čakovcu 1. listopada 2016. godine, u cilju obilježavanja Svjetskog dana srca i Svjetskog dana hodanja. Na toj će se akciji podijeliti nagrade sudionicima projekta “Pješke ili biciklom na posao”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije