‘Moj Pribislavec’, druga samostalna foto izložba Miroslave Novak

>> “Moj Pribislavec”, druga samostalna foto izložba Miroslave Novak


Nakon što je nedavno u čakovečkoj Scheierici po prvi put na samostalnoj izložbi predstavila svoje fotografske radove, Miroslava Novak je kroz ‘oko’ fotoaparata svojim sumještanima u Pribislavcu, povodom obilježavanja Dana Općine poklonila petnaest novih fotografija.

Riječ je o fotografijama kroz koje je ova mlada autorica dočarala znamenitosti Pribislavca, mjesta u kojem živi i radi. Zanimljivost ove izložbe je i u tomu da fotografije koje su izložene u dvorcu Feštetić, odnosno još uvijek prostorijama OŠ Vladimir Nazor, možete i kupiti kao razglednice.

-Razglednice, kao sredstvo komuniciranja među ljudima danas su gotovo zaboravljene, kazala je Miroslava. SMS i razne facebook poruke nakon što ih pročitamo, obrišemo, a razglednice ipak ostaju jedna trajna uspomena koju možete pospremiti i nakon par godina čitajući je, prisjetiti se neke drage osobe ili nekog čarobnog trenutka iz tog vremena vašeg života. Treba spomenuti kako su ovo i prve razglednice u povijesti kroz koje je prikazan Pribislavec, na što sam posebno ponosna.

Miroslava Novak svoju je prvu samostalnu izložbu održala u Čakovcu, kao što smo već i prije spomenuli. -Bile su to fotografije uz Dan Međimurske županije, kazala nam je autorica, na kojima sam imala prilike prikazati ljude, ‘obične’ Međimurce koji su naše bogatstvo i koji čine Međimurje, ne samo tijekom Dana županije, već kroz cijelu godinu ljepšim. Vrlo sam sretna što se neke od mojih fotografija nalaze i u Zborniku knjige iz 2015. godine ‘Deset godina Zrinske garde Čakovec’ . Naime, čakovečka Zrinska garda je moja posebna inspiracija, od nastupa na kojima ih često znam pratiti do sitnih detalja na njihovim odorama.

Upravo su detalji, ne samo na odori Zrinske garde, već u svemu oko mene ono što me iz dana u dan sve više oduševljava. Tu je svakako i sama priroda, koja je nepresušan izvor inspiracije, vjerujem svakom fotografu, a ne samo meni. Nadam se, kazala je na kraju Miroslava, da ću u budućnosti imati što više izložbi jer fotografija mi je s godinama prerasla u pravu ljubav, koju želim, kao što to s ljubavi treba i raditi, podijeliti sa svima. Za mene svaka nova fotografija znači novi izazov, ljepotu, i ona je pokazatelj mojih osjećaja, i kroz njih želim bilježiti emocije koje me nose kroz život u određenom trenutku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije