Pogled Ivana Ivančana na nastup KUD-a Fijolica iz Orehovice

Ivan Ivančan, dugogodišnji umjetnički voditelj Folklornog ansambla Lado iz Zagreba, godinama kao izbornik prati smotre međimurskog floklora u Donjoj Dubravi. Periodično ćemo iznositi njegova viđenja nastupa pojedinih društava s ovogodišnje 19. smotre, a sve u cilju da javnost upoznamo s kvalitetom naših folkloraša.

Njegova je uloga selektirati najbolje folkloraše koji će ‘cirkulirati’ folklornim pozornicama Lijepe naše.

U izvješću nastup KUD-a Fijolica iz Orehovice ocijenio je riječima: ‘Fašenjski običajiorehovičkih folkloraša bili su zasigurno najdojmljivija scenska izvedba ovogodišnje smotre. Velika “masovka” koja zbog brojnih izvođača ipak nije zagušila scenu, izvanredno je spojila fašenjke i ‘civile’ u narodnim nošnjama.

Izvrsno izbalansiran omjer jednih i drugih niti u jednom trenutku nije prešao granice dobrog ukusa i iz umjetničkog prešao u jeftinu zabavu (što se kod mnogih zna vrlo često dogoditi), već nas je na najbolji mogući način uveo u fašnički ugođaj. Poseban doprinos dali su i maskirani bandisti. Iako se plesni momenti moraju bolje uvježbati, čestitke izvođačima i voditeljima na ovoj scenskoj izvedbi.’

Voditeljica plesača je bila Sanja Bacinger, a glazbenog sastava Ljiljana Topličanec. Za sve postignuto Orehovčani će u listopadu ove godine na Državne susrete folklornih skupina u Koprivnicu, a dogodine na Vinkovačke jeseni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije