Volonterska praksa AIESEC-ovih praktikanata iz pet zemalja u Varaždinu

Petero stranih studenata s tri kontinenta sudjeluju na AIESEC volonterskoj praksi u Varaždinu na projektu Discover North Croatia. Ovaj projekt se u lokalnom odboru AIESEC Varaždin ovog ljeta održava prvi put, a cilj mu je istraživanje i prikazivanje ljepota i znamenitosti sjeverne Hrvatske.

Aseem Singh iz Indije, Myriam Ghouma iz Tunisa, Maryna Bushai iz Ukrajine te Pola Kaminska i Mikolaj Szymański iz Poljske su u Hrvatskoj na 6 tjedana na programu volonterske prakse pod nazivom Global Volunteer, gdje borave i posjećuju razne destinacije, snimaju videe i kreiraju priče kako bi svoje dojmove prenijeli na ostale i pokazali zašto bi svi trebali posjetiti sjevernu Hrvatsku.

Praktikanti su smješteni u studentskom domu u Varaždinu, ali puno vremena provedu putujući i boraveći u drugim mjestima, pa su tako bili i u pansionu Mamica u Pušćinama te u hotel Parku u Čakovcu za vrijeme trajanja Porcijunklova.

Tijekom dana su se zabavljali letenjem motornim zmajem u Prelogu i vožnjom po Dravi na Marini, posjetili su muzej u Prelogu, sudjelovali na Springfestu i Ljetnim noćima grada Preloga, posjetili gradsku kavanu Lovac, Trakošćan, hotel Turist i proveli nezaboravne dane na Forestlandu i dan ispunjen adrenalinom I zabavom u Accredo centru.

U gradu Ludbregu su 23. srpnja predstavili svoje zemlje, kulturu, običaje i kuhinju na događaju zvanom Global Village, zajedno s AIESEC-ovim praktikantima iz Egipta, Meksika, Indije i Italije s ranijeg projekta World in the City, koji je završio 3. kolovoza.

Ono što im preostaje na projektu su posjet gradu Ludbregu koji je najveći partner ovoga projekta, zatim posjet Štrigovi i uživanje u Špancirfestu!

Projekt Discover North Croatia su osim već navedenih partnera AIESEC-a Varaždin omogućili i partneri Međimurska i Varaždinska županija te silver partner Turistička zajednica grada Preloga i Grad Ludbreg kao premium partner, a prijevoz za vrijeme projekta je omogućila autoškola Prilok čime je olakšano provođenje projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije