Sajam domaćih proizvoda u Murskom Središću: Tražilo se kupine, med, češnjak…

>> Sajam domaćih proizvoda u Murskom Središću: Tražilo se kupine, med, češnjak…

U sklopu velebne priredbe ‘Ljeto uz Muru 2016.’, koja se održava u Murskom Središću, u subotu je na ‘Šetnici uz Muru’ održan ‘Sajam domaćih proizvoda’ koji je više nego dobro odigrao svoju namjenu i ulogu.

Na tridesetak štandova uz obalu pojedinci, udruge i OPG-ovi izložili su domaće proizvode, stvorene vlastitim rukama, umijećem, marom i znanjem. Ogroman broj posjetitelja, usuđujemo se kazati njih preko tisuću, kupovalo je uglavnom na prirodnoj-zdravoj osnovi proizvedeno voće, povrće, vina, rakije, sokove, tjestenine, kolače, pogače te ručne radove, umjetnine, umjetnička djela i alate.

Ono što smo vidjeli, a vidjeli smo puno toga, najtraženiji artikli bili su kupine, vina od kupine, med od kestena i agacije, češnjak, a posebno dimljeni češnjak, što pričinjava novost i kažu kako je značajan dodatak gastronomskim delicijama, te kozji sir, tikve, paradajz, mladi grah i kuruzna melja (kukruzno brašno).

Sanja Hadela, Stanko Trtenjak, Mladen Vinko, OPG Zadravec, Općina Podturen (KUD Podturen), Udruga žena Križovec, Udruga pčelara Agacija i još njih bezbroj iz svih hrvatskih krajeva ponudili su sve najbolje što imaju, a brojni posjetitelji to su prepoznali i opskrbili se dobrotama, a mnogi su uzeli telefonske brojeve kako bi naknadno naručili ono što im se jako svidjelo i što vole.

O ‘Ljetu uz Muru 2016.’ sigurno će se puno govoriti, uspoređivati i ocjenjivati, a mi odgovorno kažemo kako je sajam bio najdojmljiviji, najkorisniji i najbolji dio programa.

Naklon do poda Gradu Mursko Središće, Turističkoj zajednici Grada Mursko Središće i svima onima koji su imali vjere i došli izložiti i prodati svoje proizvode. Neka potpisniku ovog članka bude dopušteno da izrazi žaljenje što nisu došli međimurski vinari. Za njih se pitalo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije