Vremenska prognoza: Čeka nas obilje sunca, no prijeti i kiša!

Produženi vikend bliži se kraju, a novi radni tjedan je iza ugla. Čeka li nas još jedan tjedan neizvjesnog vremena ili ćemo ipak moći uživati u suncu? Pročitajte što o nadolazećem tjednu kaže Državni hidrometeorološki zavod.

Ponedjeljak će biti pravi ljetni dan. Temperatura će rasti do 27 stupnjeva celzijevih, a na nebu skoro pa i neće biti oblaka. Dodatno će vrućini pridonijeti i odsustvo vjetra.

Utorak će nastaviti u istom tonu. Temperatura će porasti za jedan stupanj, a vjetar će i dalje biti tek lagani povjetarac.

Ipak, sredinom radnog tjedna čekaju nas promjene, a za njih će se pobrinuti kiša. Iako temperatura neće značajno pasti, a nebo iznad Međimurja bit će promjenjivo oblačno uz malu količinu kiše. I vjetar će pojačati pa će tako puhati slab do umjeren sjevernjak.

U četvrtak će se stvari dodatno pogoršati, iako kiše neće biti nešto više nego u srijedu, nebo će biti tmurnije. Tako će čitav dan biti oblačno uz malu količniu kiše. Temperatura će pasti na oko 18 stupnjeva celzijevih, a vjetar će zadržati smjer i snagu prethodnog dana.

Posljednjeg radnog dana nadolazećeg tjedna riješit ćemo se kiše, no sjevernjak će staviti u višu brzinu i biti umjeren do jak. Temperatura će narasti na ugodnih 20 stupnjeva, a nebo će biti sunčano, uz tek malu naoblaku.

Nadamo se kako je petak najava ugodnog i toplog vikenda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije