Sve protiče mirno: Dosad bez i najmanjeg incidenta u Čakovcu

Turističkom, gastronomskom i glazbenom štihu Porcijunkulova, svoj edukativno-preventivni prilog ovih dana dali su i policijski službenici Policijske uprave međimurske koji su na informativnom punktu upoznavali građane s akcijama i projektima koji se trenutno provode u Međimurju.

Tijekom kulturno-turističke manifestacije ‘Porcijunkulovo’ u Čakovcu, od 29. srpnja do 3. kolovoza uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije građanima su pružene informacije i savjeti iz područja osobne sigurnosti i zaštite imovine.

Već tradicionalno, policijski službenici bili su dio svečane procesije i svete mise povodom obilježavanje blagdana Gospe od Anđela (Porcijunkule). Porcijunkulovsko proštenje u Čakovcu odražava se od davne 1691. godine.

Također, policijski službenici su na dar krčkom biskupu Ivici Petenjaku dali kapu kao znak zahvalnosti. Ujedno smo saznali da za vrijeme trajanja manifestacije dosad nisu zabilježili ni najmanji incident. U policiji vjeruju da će tako ostati i do samog kraja Porcijunkulova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije