Sveti Martin na Muri – Žabnik: Održan 3. ‘Murakon’ – festival suvremene poezije

>> Sveti Martin na Muri – Žabnik: Održan 3. “Murakon” – festival suvremene poezije

Treći po redu ‘Murakon’ festival suvremene poezije održan je u subotu predzadnjeg srpanjskog dana u Žabniku kod Starog mlina na Muri i Mlinarske kuće, a okupio je ponajbolje pjesnike, književnike i umjetnike ovog dijela Europe.

Zlatko Kraljić, idejni začetnik, a danas ravnatelj i urednik ‘Murakona’ sve je posložio te je priredba u prekrasnom i jedinstvenom okruženju kakvog može pružiti samo rijeka ‘Mura’ i ovdašnji ljudi, u potpunosti uspjela.

Nije publike bilo mnogo, no ona koja je bila zaista je probrana, poznaje i konzumira kulturu te je nakon nastupa svakog pjesnika, voditeljice, domaćina i ravnatelja srdačnim pljeskom pokazala koliko cijeni stvaratelje, pjesmu, prozu, poeziju i kulturu općenito.

Kada je ljetna noć poodmakla zaista neopisivi Kraljić od srca je zahvalio svim sudionicima koji su došli na ‘Murakon’, te na svekolikoj potpori i pomoći posebno Općini i Turističkoj zajednici Sveti Martin na Muri, čiji je načelnik Franjo Makovec, sa svojom zamjenicom profesoricom Petrom Novinščak i predsjednikom Općinskog vijeća profesorom Draženom Crnčecom, nazočio priredbi čije je 4. održavanje iduće godine ovdje najavljeno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije