Štand Udruge ‘Pomoć neizlječivima’: Obiđite ih – pomoći ćete drugima

Tik uz glavnu stazu prema zidinama Starog grada svoj kutak imaju humanitarci, članovi Udruge Pomoć neizlječivima Međimurske županije.

Na njemu ćete svakodnevno od 10 do 17 sati moći dobiti informacije i pojedinosti o radu ove specifične udruge koja pomaže onima koji umiru, čiji se život gasi, a još su tu kraj nas. Možete kupit tombolu i platiti je dragovoljnim prilogom.

U prijepodnevnim satima na nedjeljnom dežurstvu zatekli smo mr. palijativne skrbi Renatu Marđetku, predsjednicu Udruge, i dr.med. Vericu Ječmenicu-Jazbec, jednu od dopredsjednice Udruge. Ispričale su nam kako je palijativna skrb (skrb za umiruće) cjelovita skrb za bolesnika koji bolju od neizlječivih bolesti i uznapredovalih bolesti te pomoć njihovim obiteljima u skrbi i žalovanju.

– Palijativna skrb slavi život, ona ne ubrzava niti ne odgađa smrt, smatrajući je dijelom normalnog životnog procesa – naglašava predsjednica Marđetko.

Čuli smo kako prikupljeni novac kanaliziraju unapređenju rada Udruge i to prije svega nabavci ortopedskih i drugih pomagala koja su ovoj kategoriji ljudi više nego potrebna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije