Predstavljena knjiga ‘Škrinjica nostalgije’ autora Srećka Pospišila

>> Predstavljena knjiga “Škrinjica nostalgije” autora Srećka Pospišila

U dobrano ispunjenim prostorima čakovečke Gradske kavane u petak navečer predstavljena je četvrta samostalna knjiga čakovčanina Srećka Pospišila naslova ‘Škrinjica nostalgije’.

Autor je poznati hrvatski kolekcionar starih razglednica i čestitaka pa je i tematika ovog djela vezana za prohujala vremena kojih se današnje generacije olako odriču, a autor ih se s nostalgijom prisjeća. Kako je u uvodu promocije rekao Mario Ružić, glavni suradnik u projektu, to je knjiga jednog sanjara na kojoj su on i autor radili dvije godine kroz koje su vrijeme 5.000 čestitaka ukoričili njih petstotinjak na 270 stranica knjige.

– To su čestitke starije preko sto godina, one su miris prošlosti koje je sjajno u knjigu uklopio grafičar Jurica Hoblaj. Knjiga je namijenjena njenim istinskim ljubiteljima te štovateljima knjige i tradicije.

Dugo i opširno su u djelo govorili njegovi recenzenti Zlatko Bacinger, predsjednik Bratovštine Petra Zrinskog Časni stol Čakovec i Ivan Pranjić, predsjednik Ogranka MH Čakovec.

Bacinger, kao ljubitelj knjige, izrazio je radost ovakvom odazivu promociji, a zatim je opširnu recenziju sveo na ono bitno, na ono što se provlači kroz knjigu, a to su obitelj, dom, domovina i vjera kao stupovi društva što se iščitava kroz skupljene čestitke prošlosti.

One su svjedoci duha jednog vremena i na tom knjigom treba meditirati s dubokim promišljanjem, rekao je između inog Bacinger. Ističući veličinu djela i imena Srećka Pospišila, recenzent Pranjić je između ostaloga istaknuo kako bi svaki grad na svijetu bio ponosan da ima takvog književnika kakav je Srećko Pospišil, čovjek grafičar po struci, je zahvaljujući strasti za otkrivanjem starih vrijednosti stvorio jedno grandiozno djelo koje bi se trebalo naći u ruci svakog istinskog ljubitelja knjige.

O koracima svoga hobija i nastanku knjige govorio je i sam autor, a na kraju se dogodio jedan veličanstveni trenutak kada je Zlatko Bacinger u cilju sjećanja na prošla vremena pročitao ‘Zdravicu Petra Zrinskog’ pri čemu su je uzvanici slušali stojeći.

U sklopu ovog događaja svojom svirkom su nas zabavljali članovi grupe Lucky music iz Čakovca. Ovaj kulturni događaj bio je prilog proslavi Porcijunkulovog 2016.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije