FOTO: Održana akcija Sladoled dijeli – djecu razveseli

>> FOTO: Održana akcija Sladoled dijeli – djecu razveseli

Ovo vruće subotnje jutro koje obilježava drugi dan Porcijunkulovog, na glavnoj pozornici Trg okupila su se mnoga poznata lica koja sudjeluju u humanitarnoj akciji udruge MURID ‘Sladoled dijeli- djecu razveseli’. Prvo se sudionicama obratila izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko koja je sve prisutne pozvala da se priključe ovoj humanitarnoj noti.

Ova akcija je pokrenuta prvenstveno kako bi se razveselila djeca te da pozove roditelje da se pridruže Porcijunkulovu i da budu aktivni sudionici ovog događaja. Želimo postati vidljivi, jer je rana intervencija vrlo važna i da roditelji znaju kome se mogu obratiti, rekla je Silvija Pucko.

Nazočnima se na pozornici obratio gradonačelnik Stjepan Kovač i zamjenica župana Sandra Herman koji su pozvali građane i građanke da se pridruže akciji Sladoled dijeli – djecu razveseli.

Okupili smo se ovdje jer znate da Porcijunkulovo ima i humanitarnu notu, kako bi se skupila sredstva za udrugu MURID, te na taj način činimo dobro djelo za djecu s poteškoćama, i zato vas sve pozivam da se zasladite sa sladoledom a usto napravite i dobro djelo, rekao je gradonačelnik Kovač.

Sve pohvale udruzi MURID na organiziranje jednog takvog događaja, mogu vam preporučiti da danas pojedete što više sladoleda, i sigurna sam da vam se ništa neće dogoditi ni s grlom niti sa kilama- samo ćete pomoći, zaključila je zamjenica župana Sandra Herman.

Nakon službenog djela slijedio je zadatak u kojem su gradonačelnik, zamjenica župana i izvršna direktorica MURID-a morali što brže tri puta izgovoriti jezikolomilice. Samo ćemo reći da su bili vrlo uspješni u tome i usput nasmijali sudionike akcije.

Završna nota je financijska jer kad se prepozna da je potrebna intervenicija, da treba ići tretman onda udruga pruža sustavne terapijske programe. MURID trenutno ima šestero zaposlenih, dvoje rehabilitatora, dvoje logopeda, jednu specijalistu rane intervencije, psihologa i fizioterapeuta i svaki dan više djece.

Trenutno ih udruga tjedno broji oko 60-tak, a na čekanju ih je čak 30. Sladoled se u gradu dijeli besplatno, a svaka donacija je i više nego dobrodošla.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije