Emilia Turul i Peter Iless: Toga u Mađarskoj nema

Ovo je štand gdje ćete se sporazumijevati najviše rukama jer su vlasnici Mađari, dvije poduzetničke obitelji. Mesarske proizvode nudi Emilia Turul, a mađarske proizvode domaće radinosti obitelj Iless.

Dolaze, kako su nam rekli, iz okolice Nagykanizse nudeći mesarske proizvode koje Međimurci ‘imaju radi’, a to su oni spravljeni na domaći način, ‘onak kak i oni doma delaju’. Tako je svojim skromnim hrvatskim gospođa Emilia opisala svoju ponudu.

Ilessovi pak nude domaće sirupe, marmelade, med, hren, češnjak, dunje, slatku papriku. Koristeći svoj skromni mađarski uspjeli smo doznati kako je sve to iz njihova ‘vrta’.

Ovo je treći puta kako je gospođa Turul došla u Čakovec na Porcijunkulovo. Rekla je kako joj se već prvi puta dopalo, drugi puta je bilo još bolje, a vjeruje kako će treća biti još veća sreća. – Toga u Mađarskoj nema da bi netko svoje blagdane dizao do nebesa, a vi to činite. To mi se dopada i svima o tome pričam – naš je prijevod.

Stoga kada iz pravca grada idete do Staroga grada, posljednji štand s lijeve strane je njihov. Nemojte se bojati, ne morate znati mađarski. A cijene? Na njihovoj, mađarskoj razini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije