Mladi prvi pronašli frkanovsko blago

Jedna od najzanimljivijih igara na ‘Danima Frkanovca 2016.’, bila je ‘Potraga za blagom’ i zbog zaista izazovnog naziva privukla je lijep broj sudionika.

Željko Medved, prvi čovjek Udruge ‘Frkanovčani’ koja je domaćin i organizator priredbe natjecateljima je podijelio zadatke, ne otkrivši što se traži, što je frkanovsko blago.

Nama je kazao kako je blago cijeli Frkanovec, te kako je zadatak natjecatelja da pohode što više destinacija za koje pretpostavljaju da skrivaju blago.

Nakon sat i pol vremena na startno mjesto vratilo se četvero mladih koji se Medvedu kazali kako su pohodili Školski put, sjedalice, zdenac, kapelu i još nekoliko destinacija i kako nisu pronašli ništa posebno, ali su zabilježili mjesta na kojima su bili i kako su sigurno da se tu negdje nalazi blago.

Kada im je Medved kazao kako je cijeli Frkanovec blago od Boga dano, mladići su se radosno i široko osmjehnuli, a potom primili priznaje i nagradu. Uistinu, Frkanovec je blago, rekli su mnogi koji su na cilju čekali pobjednike.

A pobjednici su Nikola Rodinger, Matija Škvorc, Leonardo Zadravec i Rafael Škvorc koji će od sada još više voljeti Frkanovec, zlatno srce Međimurja, kako ga je Željko Medved nazvao i kako ga živi i kako želi da ga žive svi njegovi žitelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije