Ovog vikenda ‘Dani Frkanovca 2016.’

Ponajbolja udruga u Općini Sveti Juraj na Bregu, Udruga ‘Frkanovčani’ iz Frkanovca i ove godine priređuje ‘Dane Frkanovca’ zanimljivu kulturnu, gastronomsku, zabavnu i edukativnu priredbu, na kojoj se predstavljaju istinske povijesne i današnje vrijednosti naselja i ugošćuju prijatelji iz cijele naše županije.

Program ‘Dana Frkanovca 2016’ započinje u petak 22. srpnja od 20 sati ‘Kulturnom večeri’ uz nastup domaćih i gostujućih kulturno-umjetničkih pojedinaca i udruga. Slijedećeg dana u petak 23. srpnja održava se cjelodnevna ‘Likovna kolonija’ koja započinje u 9 sati i završava navečer.

U subotu 23. srpnja u 14 sati započinje središnji događaj čitave priredbe, gastronomska priredba ‘Frkanovski tajerček’, natjecanje u spremanju tradicionalnih frkanovskih jela, te jela po izboru natjecatelja. Najbolji kuhari će dobiti vrijedne nagrade, a posjetitelje odlična jela i dobro vino.

U nastavku slijede ‘Frkanovski sejem’, tombola, vožnja kočijom, susret raseljenih Frkanovčana a dan završava veselicom i druženjem sudionika i gostiju uz ‘Music bridge’ i Augustina Dvanajščaka.

‘Dani Frkanovca 2016.’ završavaju u nedjelju 24. srpnja prikazivanjem poslova mašinarenja žitarica, izrade cigle, izložbom slika s Likovne kolonije te potragom za skrivenim blagom. Program se održava na prostorima kod Doma kulture i za sve posjetitelje ulaz je besplatan. Željko Medved, predsjednik Udruge ‘Frkanovčani’ poziva sve ljude da dođu na ‘Dane Frkanovca 2016.’ i s domaćinima i prijateljima podijele ljepotu druženja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije