Puhači iz Male Subotice treću godinu za redom u Selcu

Kako uvijek na Jadranu nedostaje dobrih sadržaja, pogotovo zabavno-kulturnih, turističke zajednice domišljaju se na razne načine kako bi stranim gostima ali i domaćim ponudili nekakav sadržaj pogotovo na večer. Svakako dio toga popunjavaju i malo-subotički puhači.

Puhački orkestar općine Mala Subotica već treću godinu za redom u Selcu održava koncert na otvorenom trgu u centru grada. Strani i domaći turisti koji navečer šeću zastanu, osvojeni limenom glazbom besplatno slušajući skladbe koje izvode puhači iz Male Subotice pod sigurnim vodstvom prof. Davora Požgaja. Predsjednik Marko Trstenjak sa svojom obitelji i ljetuje u Selcu.

Inače članovi, roditelji ali i podupirajuću članovi u ranim jutarnjim satima s autobusom kreću u Selce. Nakon par sati vožnje stiže se u Selce i domaćini daju prostor za smještaj. Preko cijelog dana svi koji to žele mogu se kupati i odmarati uz more. Koncert je obično navečer oko 19 ili 20 sati i traje sat vremena.

Jednodnevni izlet po Primorsko-goranskoj županiji gdje mladi članovi najviše uživaju u kupanju. To je ujedno i prilika da se vidi more, pogotovo za one koji inače na idu na ljetovanje negdje na Jadran. Onaj divni pljesak koji se prolomi nakon svake skladbe na središnjem trgu u Selcu sviračima je to nagrada. Turisti oduševljeni što uživaju sat vremena u lijepim zvucima limene glazbe. Poneki i zaplešu…

Turističla zajednica grada Selce prepoznala je kvalitetu i kvantitetu sobočkih puhača. Vrijeme će pokazati kako dugo će se odvijati ta suradnja. Možda postane i tradicionalna.

Malo o Selcu

Slikovito primorsko mjesto sa više od sto godina turističke tradicije. Prvo morsko kupalište otvoreno je davne 1894. pa se ta godina i smatra početkom organiziranog turizma. Selce je gradić sa sačuvanim primorskim izgledom koji je 2002. godine osvojio prvo mjesto u akciji Hrvatske turističke zajednice “Plavi cvijet” kao najuređenije turističko mjesto na Jadranu.

Razvijena turistička ponuda uključuje niz restorana, konoba i cafe barova, brojna kulturno-zabavna događanja, razne sportsko rekreativne sadržaje, uređene plaže i prekrasni lungomare koji Selce povezuje sa Crikvenicom. Smještaj se nudi u hotelima, autokampovima, privatnim apartmanima i odmaralištima. Selce je mali primorski gradić smješten u slikovitoj uvali, nadomak Crikvenice. Nekad naselje ribara i zidara, danas je Selce atraktivna turistička destinacija. Svojom blagom klimom, privlači brojne turiste tijekom cijele godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije