Tak je to negda bilo: Dojdite glet međimursku žetvu pre Mamici!

U našim krajevima poljoprivredom se nekad bavilo većinsko stanovništvo. Tlo je pogodno za sijanje žita, ječma, kukuruza, pšenice, međutim, vremena su se promijenila i nije više potrebna ljudska sila i snaga kako bi se određeni poslovi priveli kraju.

Žetva se nekad smatrala najtežim poslom; žito se žnjalo srpom i to je bio ženski posao, dok su muškarci vezali žito u snopove. Za taj posao bio je potreban određen broj ljudi dok današnje moderno vrijeme preferira korištenje strojeva, a time stari načini obrade poljoprivrednih kultura padaju u zaborav.

Kako ne bi došlo do tog zaborava, pobrinuli su se iz Pansiona Mamica u Pušćinama koji organiziraju Žetvu pre Mamici, drugu po redu. U suradnji s Turističkom zajednicom općine Nedelišća ova dvodnevna manifestacija pod sloganom “Tak je negda bilo” oživljava tradicionalnu međimursku žetvu.

Nemojte propustiti ovaj jedinstveni događaj i pridružite im se 2. i 3. srpnja u Mamici u Pušćinama. Otvorenje s prigodnim programom započet će u subotu (2. srpnja) u 16 sati. Osim klasične žetve moći ćete vidjeti kako se klepaju srpi i kose, a iz Udruge žena oduševit će vas poznatim međimurskim cekerima.

Udruga Međimurske roke također će se pridružiti ovogodišnjoj manifestaciji, stoga će svatko pronaći nešto za sebe. Nedjelja je dan kada ćete moći uživati u prirodi sjedeći na travi, slami, dekici… svakome po volji. Vrata Mamice otvaraju se već u 9 pa sve do 14 sati.

Ako ogladnite, uz poznatu ponudu pripremit će se i langoši, kotlovina, hrskavi kašoto, sladoled itd. Naravno, tu je i atrakcija slamnatog konja zbog koje vrijedi doći. Nemojte propustiti ovaj događaj, zabilježite 2. i 3. srpanj za Žetvu pre Mamici!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije