Održan Wine & Gastro Urban Night Show u Toplicama Sv. Martin

>> Održan Wine & Gastro Urban Night Show u Tolicama Sv. Martin

U petak (6. svibnja) su u Termama Sveti Martin međimurski vinari ponosno, ali i uspješno u međusobnoj suradnji pokazali svoje umijeće u kuhanju, stali pred poznati kuharski žiri i napravili nezaboravan show pred više od 200 uzvanika na prvom Wine & Gastro Urban Night Showu.

Prvi Wine & Gastro Urban Night Show organizirale su LifeClass Terme Sveti Martin u suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županije, a upravo je ovaj događaj osmišljen kao jedna “runda zagrijavanja” za nadolazeće Urbanovo koje će se od 13. do 15. svibnja održati u Štrigovi. – piše Lovely Međimurje

“Svi znamo da su međimurski vinari izvrsni u proizvodnji vina, no organiziranjem ovog događaja željeli smo ih staviti na jedan nepoznat teren – u kuhinju te vidjeti kako se dobro snalaze s kuhačom u ruci. Moram priznati iznenadili su me.” – riječi su Branimira Blajića, direktora LifeClass Termi Sveti Martin.

Na počeku programa, pod vodstvenom palicom naše poznate voditeljice Aleksandre Ličanin odabrano je šest kulinarskih timova koji nisu ni naslućivali kakav zadatak je ispred njih. Njihov zadatak je bio jednostavan – od dobivenih namirnica pripremiti jedno tradicionalno međimursko jelo te ga na što bolji način prezentirati članovima žirija. U žiriju su uz šeficu kuhinje restorana LeBatat i domaćicu ispred Termi Sveti Martin – Božicu Hanc Rendarić bili još i Marko Palfi, šef kuhinje u čakovečkom restoranu Mundoaka; Branimir Tomašić, vlasnik poznatog međimurskog restorana Mala Hiža te Časlav Matijević poznati hrvatski masterchef.


Vinari su bili podijeljeni u timove nazvane prema sortama vina – Graševina, Međimurski pjenušci, Sauvignon Blanc, Pušipel, Rajski Rizling te Zeleni Silvanac, a pobjeda je otišla u ruke timu Pušipel u kojem su se našli naši poznati vinari Robert Horvat, Marko Cmrečnjak i David Štampar. Žiri je zaista imao težak posao jer su svi natjecatelji bili kreativni i izvrsni, a u odluci su presudili zaista sitni detalji.

Paralelno uz kuhanje, u kongresnoj dvorani Termi Sveti Martin je održan i zabavni program koji se sastojao od degustiranja vina međimurskih vinara te vatreni nastup zanimljive ženske skupine “Gelato Sisters” iz Zagreba. Sve prisutne pozdravio je i župan Međimurske županije Matija Posavec, te zamjenica župana Sandra Herman.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije