FOTO: Tko je u Donjem Vidovcu pripremio najbolji Zrinski kotlić?

>> FOTO: Tko je u Donjem Vidovcu pripremio najbolji Zrinski kotlić?

Dajući obol proslavi Dana Međimurske županije Općina Donji Vidovec je u suradnji s mjesnim ŠRD Mrena organizirala tradicionalnu kulinarsku manifestaciju Zrinski kotlić 2016. u spomen na Zrinske koji su imali svoje posjede i na ovom području.

U šumarku uz krasno uređeni Ribički dom okupili su se predstavnici devet mjesnih udruga u međusobnom nadmetanju, tko će bolje pripremiti grah s kobasicom i ostalim sastojcima koji k tome pripadaju. Osim vrsnih kuhara iz njihovih redova tu su bili i njihovi pomagači, savjetnici…

Kuhalo se je ozbiljno puna tri sata. Svaka je ekipa koristila skrivene recepte ne bi li upravo oni naišli za glas NAJ kod povjerenstva sastavljenog od vrsnih poznavatelja kulinarstva. I dok su oni “vijećali” sadržaji kotlića ću začas ostali prazni jer je degustatora bili napretek. Kvaliteta? Svi su rekli za prste polizati.

Ipak, najbolje je bio ocijenjen sadržaj kotlića koje su spravili kuhari KUD-a Donji Vidovec Zdravko Crnković i Franjo Šestak. Do njih su se plasirali kuhari Podružnice umirovljenika, dok je treće mjesto pripalo LD Patka. Oni su nagrađeni peharima i zahvalnica, a ostali učesnici samo zahvalnicama koje im je ispred Međimurske županije uručio Darko Radanović.

Sadržaji kotlića bili su “žedni” što je bio dodatni motiv da se svi namjernici što duže zadrže na lijevoj obali kanala HE Dubrava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije