Dani Matice hrvatske u sklopu Dana Međimurske županije

Bogatom programu obilježavanja proslave Dana Međimurske županije i 450 obljetnice Sigetske bitke i ove će se godine priključiti Matica Hrvatska – Ogranak Čakovec.

Tim povodom predsjednik Ogranka, Ivan Pranjić, najavio je brojne aktivnosti. Tako će se danas (ponedjeljak, 25. travnja), u dvorani Ogranka podijelit 6 novčanih nagrada i 4 pohvale, učenicima osnovnih i srednjih škola, sudionicima književnog natječaja na kajkavskom jeziku, za koji Pranjić ističe, kako je on s vremenom postao toliko popularan i zanimljiv kod učenika da se na njega svojim radovima javlja više mladih autora, nego na Lidrano.

Svoju nakladničku djelatnost, koja je lani bila rekordna, Matica će ove godine uz otvaranje izložbe predstaviti u predvorju Županije, u srijedu, 26. travnja u 9 sati, a dan kasnije će u Centru za kulturu, svoju prvu modnu reviju pod nazivom Martin pleter održati mlada profesorica i dizajnerica Marta Burela Kramar. – Modna revija je program kojim želimo iskoračiti iz okvira nakladničke djelatnosti, koja je prošle godine bila rekordna, kazao je Pranjić.

U utorak,17. svibnja, svoju knjigu Čavske slikice u 19 sati predstaviti će Tomo Blažeka, a Dani Matice hrvatske potrajat će do 31. svibnja i promocije knjige Stjepana Hranjeca ‘Cvetnjak međimorskih popevki’ u zgradi Scheier u Čakovcu, također u 19 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije