Likovna kolonija u Selnici stvorila ‘slike za vječnost’

Povodom ‘Dana općine Selnica – Markovo 2016.‘ održana je prigodna ‘Likovna kolonija‘ koju je općina priredila u zajedništvu s Likovnom udrugom ‘Izvor’ iz Murskog Središća.

Sedmero slikara umjetnika naslikalo je 9 izuzetno lijepih i kvalitetnih slika koje će ostaviti općini koja će ih iskoristiti u humanitarne svrhe. Predsjednica udruge Tatjana Kraljić, kaže kako su to ‘slike za vječnost’, poglavito slike svetog Marka evanđeliste i svetog Florijana naslikane u naravnoj ljudskoj veličini na unutarnjem zidu selničkog ‘hrama kulture’ odnosno Društvenog doma.

Svekolikoj javnosti slike se predstavljaju danas 25. travnja na blagdan Svetog Marka evanđeliste, patrona župe i općine Selnica, kada je i središnja svečanost održavanje Svečane sjednice Općinskog vijeća Selnica.

Na likovnoj koloniji sudjelovali su i svoj veliki doprinos svečanostima Dana općine Selnica i humanitarnoj svrsi dali su: Tatjana Kraljić, Aleksandra Mikulaj, Aleksandra Hutinec, Larisa Golec, Ljubica Dragović, Mladen Palić i Rajko Petković. Tijekom održavanja koloniju je obišao selnički načelnik Ervin Vičević, koji je umjetnicama osigurao logistiku te im zahvalio na njihovom predanom radu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije