Hoće li Ivan Krištofić biti počasni zapovjednik Vatrogasne zajenice MŽ?

Prihvati li 22. travnja Skupština Vatrogasne zajednice Međimurske županije prijedlog svoga Predsjedništva, 64-godišnji Ivan Krištofić, dipl.ing. iz Mačkovca postat će počasni zapovjednik VZ Međimurske županije.

Prijedlog za to Predsjedništvu VZ-e Međimurske županije na razmatranje uputio je DVD Mačkovec, njegovo matično društvo, i to nakon što je on prestao biti županijskim vatrogasnim zapovjednikom.

Iz opširnijeg obrazloženja izdvajamo podatak kako je članom DVD-a Mačkovec postao 1968. godine, a član je i DVD u ondašnjem MTČ-u Čakovec gdje je bio i zaposlen i u tom je DVD-o 1980. godine postao predsjednik i bio tako dugo dok 2000. godine nije postao zapovjednikom VZ-e Međimurske županije, a što je bio u 4 mandata, točnije do lanjske godine.

Prebogate su Krištofićeve vatrogasne djelatnosti i funkcije. Spomenut ćemo kako je u dva mandata obnašao dužnost predsjednika Samoupravne interesantne zajednice vatrogastva i zaštite od požara bivše Općine Čakovec i predsjednika Z-e Međimurske županije. Od 1998.do 2001.godine bio je i potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice.

2005. godine stječe visoku stručnu spremu u zvanje diplomiranog inženjera zaštite od požara. Iste godine postaje zapovjednikom JVP Čakovec gdje dužnost obnaša do 2012. godine.

Ne dvojimo o vatrogasne ‘skupštinare’ i njihovu odluku jer gospodin, možemo nazvati i vatrogasni Gospodin, je to zaslužio i zavrijedio.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije