Akcija doniranja knjiga za pomoć bolnici Hrvatskih veterana u Zaboku

Na čakovečkom Trgu Republike, ove subote, 12. ožujka, postavljen je šator u kojem se održava akcija doniranja, ali i prodaje knjiga za bolnicu Hrvatskih veterana u Zaboku. Organizator akcije je Hrvatska udruga prošlost rata za budućnost mira, Klub veterana 148. brigade Trnje i HUNIKA. Članica udruge organizatora ove hvalevrijedne akcije Snježana Srebrić kazala je kako je akcija pod nazivom Libertas liber krenula prošle godine i nakon Čakovca, nastavlja se u više gradova diljem Hrvatske.

Cilj je prikupiti što više knjiga za bolnicu hrvatskih veterana u Zaboku. Naime,akcija se provodi tako da sami građani mogu donijeti i donirati knjige, a prihod se prikuplja prodajom istih. Ponuda knjiga u Čakovcu je vrlo bogata, po vrlo pristupačnim cijenama i traje svakodnevno od 8 sati ujutro do 21 navečer, sve do 19. ožujka.

Akcija je dosad održana u Rijeci, Osijeku, Pazinu, Splitu, Pagu, Šibeniku, Zaboku i u njoj je dosad prikupljeno više od 1500 knjiga, a prošle godine je upravo Čakovec prema broju stanovnika bio grad s najviše donatora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije