FOTO Stotine mladih sudjelovalo na Križnom putu pod geslom ‘i vi budite sveti’

>> FOTO Stotine mladih sudjelovalo na Križnom putu pod geslom “i vi budite sveti”

Jučer, 12. ožujka, održan je prvi dio 16. Križnog puta mladih Varaždinske biskupije koji je počeo u Svetom Martinu na Muri pa se nastavio kroz Gradiščak, Kapelščak, Gornji Koncovčak, Zaveščak i Selnicu da bi završio u Murskom Središću. Ovogodišnji Križni put koji je okupio više stotina mladih vjernika (prema našoj procjeni između 600 i 800) odvijao se pod geslom “…i vi budite sveti”, piše Muralist.

Velika povorka stigla je pred večer u Mursko Središće te se zaustavila na 7. postaji u župnoj crkvi Svetog Ladislava i Marije Kraljice gdje ih je dočekao župnik Tomislav Antekolović. Nakon kraćeg zadržavanja u sklopu kojeg se odvijao kulturni program i molitva, hodočasnici su krenuli prema šetnici uz Muru po kojoj su stigli pred sportsku dvoranu gdje ih je čekala večera u obliku izvrsnog bograča.

U 19,30 sati u dvorani je održana sveta misa, a nakon nje umorna mladež smjestila se na parket igrališta gdje su prespavali i tako završili prvi dan Križnog puta.

Sutra svoj put nastavili su i danas, također kroz 7 postaja, a prolaziti će kroz Vratišinec, Gornji Kraljevec, Celine, Sivicu i završiti ga u Podturnu. Ovo je prvi put da se tradicionalni Križni put odvija u župama Gornjomeđimurskog i Donjomeđimurskog dekanata.

U organizaciji prijema ovako velikog broja ljudi veliki doprinos dao je Grad Mursko Središće ustupivši hodočasnicima sportsku dvoranu kao i novčani prilog od tri tisuće kuna koji je utrošen za večeru. Svojim dobrovoljnim radom i svesrdnom pomoći uključile su se članice Društva žena Mursko Središće bez čijeg se učešća sve ovo ne bi moglo organizirati na zaista viskom nivou.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije